15.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeBeemsterNiet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bij integrale veiligheidscontrole Purmerenderweg

Niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bij integrale veiligheidscontrole Purmerenderweg

Purmerend – Op dinsdag 14 juni 2022 vond een integrale veiligheidscontrole plaats bij een deel van de Purmerenderweg in Noord- en Zuidoostbeemster. Hierbij zijn twintig adressen gecontroleerd. Op een adres is een hennepkwekerij aangetroffen die op dat moment niet in werking was. De politie heeft kilo’s henneptoppen, een vuurwapen, een verboden mes en een groot geldbedrag in beslag genomen.

Op enkele andere adressen zijn milieuovertredingen aangetroffen die nader onderzocht worden. Waar nodig zijn eigenaren / gebruikers geattendeerd op een brand onveilige situatie en is gevraagd dit op te lossen. Doel van de actie is om te controleren op het bestemmingsplan en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. De controle is een samenwerking van de gemeente Purmerend met verschillende partners zoals de politie, Liander, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de Omgevingsdienst IJmond. 

De hennepkwekerij bevond zich in een verborgen ruimte. In het pand is een grote hoeveelheid aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er een illegale stroomaansluiting was geplaatst in de meterkast van de woning. Een specialistisch bedrijf heeft de hennepkwekerij ontmanteld. De hennep en de bijbehorende apparatuur is door de politie in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie nam ook een geldbedrag en een vuurwapen en verboden mes in beslag. De gemeente onderzoekt welke bestuurlijke maatregelen getroffen worden. Ook is er een politieonderzoek naar de kwekerij opgestart.

Op een ander adres werden tien hennepplanten aangetroffen. Ook deze zijn door de politie in beslag genomen. Het thuis kweken van hennepplanten is verboden.

Vervolgonderzoek vindt plaats op enkele adressen, zoals een adres waar mogelijk niet wordt voldaan aan o.a. milieuregelgeving. Omgevingsdienst IJmond heeft diverse kleine milieuovertredingen geconstateerd waarop actie ondernomen wordt. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn adviezen gegeven voor veilig gebruik van de panden, het gaat hier bijvoorbeeld om brandpreventieve maatregelen zoals de aanwezigheid van goedgekeurde brandblussers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Er is een groot geldbedrag in beslag genomen: kunnen de kosten samenhangende met de illegale stroomaansluiting van betaald worden.
    Dat er op meerdere plaatsen de brandveiligheid niet op orde was vind ik kwalijk: je zult er naast wonen of een bedrijf hebben als er bij zo’n woning of bedrijf (met ondeugdelijke brandveiligheid) brand uitbreekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
16.2 °
15 °
79 %
1.8kmh
99 %
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
29 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.