19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendOV-vervoerder EBS blijft busvervoer in de regio verzorgen "over anderhalf jaar alle...

OV-vervoerder EBS blijft busvervoer in de regio verzorgen “over anderhalf jaar alle bussen in Zaanstreek-Waterland uitstootloos”

Regionaal – EBS verzorgt vanaf december 2023 het openbaar vervoer in de concessie Zaanstreek-Waterland. EBS deed samen met Transdev mee aan de aanbesteding voor Zaanstreek-Waterland. EBS heeft die gewonnen omdat het aanbod van deze vervoerder het beste aansluit bij de wensen en ambities van de Vervoerregio en omdat EBS vooral uitgegaan is van de beleefwereld van de reiziger. Dat heeft Vervoerregio Amsterdam vandaag bekend gemaakt. Voor Zaanstreek is EBS nieuw, in Waterland reed het bedrijf al.

Voorzitter van de Vervoerregio Egbert de Vries: “Ik feliciteer EBS met het winnen van deze mooie, nieuwe, ambitieuze, duurzame en inclusieve vervoerconcessie. Ik denk dat Vervoerregio en EBS samen de reizigers in dit gebied een heel goed en hoogwaardig openbaar vervoersaanbod bieden. Ik dank beide vervoerders voor hun inschrijving. Het getuigt van lef dat ze dit in deze onzekere tijd voor het openbaar vervoer aan hebben gedurfd.”

Ambitieus en flexibel

De nieuwe vervoerder stapt in een ambitieuze en flexibele concessie. Ondanks de inschatting dat de gevolgen van de Corona pandemie nog niet volledig zullen zijn verdwenen, zal EBS starten met een hoog vervoersaanbod. Verder zal de vervoerder snel inspelen op veranderende omstandigheden als groeiende reizigersaantallen en inzetten op technologische vernieuwing, zoals betalen met andere middelen dan de OV-chipkaart en het plannen van deur-tot-deur reizen. Ook zal EBS nog meer dan in de huidige concessie inzetten op inclusiviteit, zodat alle verschillende doelgroepen zo goed mogelijk van het OV gebruik kunnen maken. 

Zero emissie

De Vervoerregio heeft de ambitie om alle bussen vanaf de start van de nieuwe concessie volledig emissieloos te laten rijden. Portefeuillehouder duurzaamheid van de Vervoerregio en wethouder in Zaanstad Gerard Slegers: “Als het aan ons ligt, rijden over anderhalf jaar alle bussen in Zaanstreek-Waterland uitstootloos. Daar gaan we, ondanks enkele onzekerheden zoals de stroomvoorziening nog steeds voor. Samen met de transitiestappen van stadsvervoerder GVB en de verduurzaming van de bussenvloot in concessiegebied Amstelland-Meerlanden, zitten we dan hopelijk in december 2023 op tachtig procent zero emissievervoer in de Vervoerregio. Als dat lukt, Dan zijn we weer koploper zero emissie in Nederland. Mooi om dit met de expertise van de Vervoerregio samen met de professionals van EBS te doen.”

Noodconcessies

De huidige OV-concessies voor het busvervoer in de concessies Zaanstreek en Waterland liepen op 12 december 2021 af. Vanwege de Covid-19 pandemie is de eerdere aanbesteding stopgezet en zijn met de twee huidige vervoerders noodconcessies overeengekomen. De noodconcessies lopen tot en met 9 december 2023. In 2018 is besloten deze concessies bij afloop samen te voegen tot één concessie Zaanstreek-Waterland. Het gebied bestaat uit de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend (inclusief Beemster), Waterland, Wormerland en Zaanstad. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Bert, net zoals in o.a. ziekenhuizen, bouwmarkten, de detailhandel, horeca, bouw, politie, beveiliging en schoonmakerij, heeft het OV te kampen met flinke personeelstekorten. Dat komt door (long) covid, een hoog aantal pensioengangers en door veel uitzendkrachten die na jarenlang aan het lijntje te zijn gehouden hun heil ergens anders hebben gezocht. Dat is niet zomaar even op te lossen. Want iemand die nu een baan zoekt, gaat natuurlijk niet in deze sectoren werken voor een hongerloontje. De salarissen in deze takken zullen bij de eerstvolgende CAO rondes om te beginnen flink omhoog moeten. Dus… Bert: voor het moment zou ik maar aan gaan wennen aan het feit dat er regelmatig bussen uitvallen. En natuurlijk niet boos worden op de chauffeur die uiteindelijk wel op de halte staat, want die kan er ook niks aan doen.

  2. leuk hoor, eerst maar eens zorgen dat er geen bussen meer uitvallen en dat ze op tijd rijden het is een drama op het moment!!!

  3. Beste redactie, waarom staat dit artikel niet (meer) op de “Home” page, maar alleen nog onder het kopje “Regio Zaanstad”? Dit gaat toch echt wel ook over Purmerend (en de rest van de regio Waterland). Redactie: een fout in de programmering. Voor nu even goed maar dit kan nog beter.

  4. “Mooi om dit met de expertise van de Vervoerregio samen met de professionals van EBS te doen.”

    Hahaha! De 10 elektrische bussen van EBS op lijn 316 ijden nu bijna 4 jaar. Vanaf het begin hebben deze bussen problemen gegeven. Zo rijden er nog steeds veel van die bussen met de verkeerde bestemming op het display rond, of helemaal zonder lijnnummer. Nog steeds vallen er hiernaast ritten uit die met dieselbussen gewoon gereden hadden kunnen worden. En dat allemaal dankzij de “professionals” van EBS. Hahaha! Kaartje kopen? Sorry hoor, maar de pnkassa doet het nog weer eens niet. Wat een flutbedrijf. Laat me toch niet lachen en doe eens gedegen onderzoek voordat jullie met kleffe complimentjes gaan strooien, Regio Purmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.