11.7 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomePurmerendBurgemeester sluit woning aan het Herikkruid "belangrijke rol in een internationaal drugsnetwerk"

Burgemeester sluit woning aan het Herikkruid “belangrijke rol in een internationaal drugsnetwerk”

Purmerend – Op donderdag 23 juni 2022 heeft burgemeester Don Bijl een huurwoning aan het Herikkruid in de Gors voor drie maanden gesloten. De woning kwam in beeld door een landelijk onderzoek naar criminele samenwerking en had een belangrijke rol in een internationaal drugsnetwerk.

Bij controle van de woning werd een handelshoeveelheid soft- en harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen, namelijk 60.000 blotters (papiervellen doordrenkt met vloeistof met drugs erin) met LSD-zegels, 800 pillen (vermoedelijk Viagra) en 1,6 kilo hasj.

Ook werden andere items aangetroffen die duiden op bedrijfsmatige drugshandel, zoals enveloppen en gripzakjes. Vanwege deze omstandigheden wordt het pand voor drie maanden gesloten.

Drie maanden sluiting

Volgens de opiumwet is een burgemeester bevoegd om over te gaan tot het sluiten van woningen of bedrijfspanden. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.7 ° C
13.4 °
10 °
61 %
2.2kmh
60 %
ma
12 °
di
13 °
wo
12 °
do
10 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.