13.2 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomePurmerendFeestje op de redactie: meer dan 9000 vind-ik-leuks op Facebook

Feestje op de redactie: meer dan 9000 vind-ik-leuks op Facebook

Purmerend – Langzaam maar gestaag groeit Regio Purmerend verder. Met nu meer dan 9000 vind-ik-leuks op Facebook hebben we weer een mijlpaal bereikt. Begonnen in 2016 en ondertussen meer dan 6500 berichten en artikelen verder. Ook op de andere socials zoals Instagram en Twitter bereiken we steeds meer inwoners uit de regio.

Mede-redacteur Rob noemt de mooiste verslagen op van de afgelopen tijd. “Zoals laatst dat artikel met die geheime kunst en al die graffiti in een verlaten gebouw in Purmerend en dat het dan lukt om toch als eerste te zijn om het jong in het Ooievaarsnest bij het Dijklander op de foto te krijgen. Of dat verhaal van een jongedame met een hulphond die door de gemeente Purmerend keihard aan de kant werd gezet, totdat wij er over gingen schrijven. Toen kon opeens alles. Een dag later kreeg die jongedame toch een studio van de gemeente toegewezen. En zo hebben we nog veel meer artikelen gemaakt die er voor de inwoners er toe deden. Daar doen we het voor.”

“Allemaal onderwerpen waar je per artikel toch ettelijke uurtjes tot een dag mee bezig bent. Die verhalen willen we graag maken en geloof me, er is nog veel meer in deze regio om te laten zien aan de lezers.”, geeft Rob aan. “Zonder de inbreng van onze lezers kunnen we overigens niet. Dus heb je een tip over iets wat we volgens jouw zeker moeten laten zien aan een breed publiek? Mail ons dan of gebruik de whatsapp knop onderin.”

“Tijdens de coronacrisis hebben we het moeilijk gehad. Alle inkomsten van adverteerders vielen voor 90% weg. Iedereen trok zich terug. Dit was niet alleen bij ons medium maar voor de hele branche. Iedereen heeft het moeilijk gehad”, zegt Rob. “Ondanks het verlies van inkomen – we kregen geen steun van de overheid – hebben we toch besloten om ons merk Regio Purmerend voort te laten bestaan. Soms moest er eigen geld in om de rekeningen van de server, kleine abonnementen, fotografen en freelancers te blijven betalen. Al met al schat ik dat we tijdens de coronacrisis zo’n € 7000 eigen geld erin hebben gestopt. Dat deden we overigens met veel plezier.”

Nog niet terug op niveau

“Nog steeds zijn we niet op het niveau van voor de crisis. Dat betekent dat we jammer genoeg nog steeds keuzes moeten maken. Sturen we nog een fotograaf naar dat ene ongeluk of maken we de keuze om dit niet te brengen? Of gaan we aan de slag met een verhaal van een gehandicapte mijnheer die door een gemeente aan de kant wordt gezet? Maken we dat onderzoeksartikel waar een van de regio gemeenten niet echt goed gaat uitkomen? En zo ken ik nog wel even doorgaan. Ik denk zelf dat dit nog wel een paar jaar duurt voordat we als medium weer terug zijn op een normaal niveau.”

“Met nu meer dan 9000 vind-ik-leuks op Facebook hebben we weer een mijlpaal bereikt. Een medium in de regio van Purmerend die er toe doet, die snel nieuws brengt wanneer het nodig is. Die maandelijks rond de 800.000 paginaweergaven heeft en meer dan 75.000 unieke bezoekers waarvan 89,2% uit onze regio.”

“Adverteerders kunnen ons steunen door een eigen advertentie te maken, die dan binnen 5 minuten online kan staan. Gewoon een tekst en een foto, betalen via iDEAL en deze komt in de berichten voorbij. De adverteerder kan deze campagne bekijken via een eigen dashboard. Zo zijn we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Uiteraard gaan we ook graag weer de samenwerking aan met bedrijven. Geef ons een belletje en we gaan sparren hoe we dat betreffende bedrijf onder de aandacht krijgen. Ook de nieuwsbrief moet weer zijn elan krijgen, deze heeft er veel te lang uitgelegen.”

Een beroep op u als lezer

“We kunnen beslissen om ons verdienmodel anders vorm te geven zoals abonnementen en dergelijke, maar we hebben altijd gezegd dat nieuws voor iedereen, van hoog tot laag, bereikbaar moet zijn en daar blijven we bij”, zegt Rob. “Ondersteunt u deze gedachte? Dan doe ik graag een beroep op onze lezers. Wordt daarom vriend van Regio Purmerend, voor maar € 12,00 per jaar of meer, zodat we nieuws kunnen blijven maken voor iedereen en geen of steeds minder keuzes hoeven te maken.”

“Overigens een echt feestje was het niet. Meer toasten met twee bakjes koffie en een pakje supermarktkoeken”, lacht Rob.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
13.9 °
12.8 °
82 %
4kmh
100 %
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
20 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.