22.8 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomePurmerendHeeft u de verplichte rookmelders al hangen?

Heeft u de verplichte rookmelders al hangen?

Regionaal – Per 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht in elke woning. Deze verplichting houdt in dat op iedere etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, minstens één rookmelder (bij voorkeur in de vluchtweg) geplaatst moet worden. Rookmelders verplicht stellen in alle woningen heeft als doel het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Bij brand vallen immers de meeste slachtoffers door het inademen van rook. 

Heeft u een koopwoning? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van de melders. Woont u in een huurwoning? Dan moet de verhuurder dit voor u regelen.

Heeft u alle verplichte rookmelders al hangen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Bij partner Bol.com zijn verschillende rookmelders te krijgen die voldoen aan de normen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Ik lees verplicht….wie komt dan controleren?…maw…voer je iets verplichts in en je hebt geen controle…wat denkt u zelf wat de uitkomst zal zijn ? (ik begrijp wel het begrip veiligheid) Verplicht waterpomp, verplicht elektrisch rijden, verplicht Energielabel huis etc etc…..Een soort van dictatuur?

  2. Ik snap niet dat zoveel mensen het nog niet hebben.
    Is toch 1 van de eerste dingen waar je aan denkt en die je meteen ophangt.
    Ik heb ze direct bij het betrekken van deze woning gekocht en opgehangen, inmiddels ook al vervangen omdat de levensduur voorbij was.
    Dat ik ze gekocht heb is voor mijn eigen veiligheid en niet omdat het een verplichting was, ik heb ze al 39 jaar lang hangen (in verschillende woningen, eerst huur later koop).
    Of het nu de verplichting van de woningbouw is of niet: ik doe wat ík kan voor míjn veiligheid.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.8 ° C
25 °
21.1 °
73 %
2.7kmh
100 %
ma
23 °
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.