29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeWaterlandBoeren blokkeren met trekkers en hooibalen de N247 "begin van een oorlog"

Boeren blokkeren met trekkers en hooibalen de N247 “begin van een oorlog”

Broek in Waterland – Met ongeveer 50 trekkers en hooibalen blokkeren tientallen boeren uit de provincie de N247 bij Het Schouw in Broek in Waterland. Op de weg liggen hooibalen en staan er trekkers zodat het verkeer niet meer door kan rijden.

Op één van de protestborden staat: ‘De steenkoolfabriek draait op volle toeren, daarom kunnen wij later niet meer boeren.’ Het is nog niet bekend tot hoelang de weg geblokkeerd zal zijn.

Bussen geblokkeerd

Meerdere EBS bussen staan te wachten tot ze er door kunnen. “Ik hoorde net van een man dat het de hele avond kan duren. We hadden 40 passagiers mee, deze zijn inmiddels gaan lopen naar huis”, vertelt één van de buschauffeurs aan mediapartner NH Nieuws.

“Ik ben gestrand en ik kan niet meer verder. Ik moet naar Amsterdam-Noord”, vertelt een passagier die in de avondzon bij een bushokje staat te wachten. Toch heeft ze ondanks dat ze nu niet naar huis komt, begrip voor de actie. “Ik begrijp de acties, ik sta er wel achter.”

In gesprek met politie

Boer Jan van Zanten uit Zuiderwoude is ook bij de actie aanwezig.  “We hebben het expres na de spits gedaan, zodat de mensen wel naar huis konden komen”, legt Van Zanten uit. “Wij gaan door totdat hun ons gelijk geven. Dit is het begin van een oorlog.”

Van Zanten heeft een gesprek gehad met agenten die naar de wegblokkade zijn gegaan. Hij heeft met deze agenten afgesproken dat ambulances en politiewagens met spoed er langs mogen. “De bussen hebben pech”, zegt hij.

Omleiding OV

Bussen naar Amsterdam en naar Purmerend worden omgeleid via de A7. De bussen rijden niet op Amsterdam C.S.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.