13.2 C
Purmerend
maandag 25 september 2023
HomePurmerendDe Babbelkar gaat de Purmerendse wijken in "de Babbelkar moet de buurt...

De Babbelkar gaat de Purmerendse wijken in “de Babbelkar moet de buurt gaan verbinden”

Purmerend – Na het succes van de Buurtkastjes en de Buurtkoelkasten gaat stichting SoGoed binnenkort met de Babbelkar de wijken in. Hier kunnen inwoners gezellig een praatje maken onder het genot van een kopje koffie of thee en een taartje.

Volgens initiatiefnemer René Verhoogt kun je hier een heel mooi verhaal van maken, maar is het wat het is. “De Babbelkar moet de buurt gaan verbinden. Op gezette tijden gaat deze één van de wijken in en dan kan iedereen die daar behoefte aan heeft langskomen. Alle soorten van gesprekken kunnen hier gevoerd worden.”

René hoopt met de Babbelkar te bewerkstelligen dat inwoners uit hun isolement komen en dat daarmee de saamhorigheid in de wijken wordt versterkt. “Zelf Spurd Welzijn van de gemeente heeft al interesse getoond om aan te schuiven.” Hij wil er echter geen politiek of een beleidsmatig iets van maken. “Het moet wel simpel blijven.”

Samen met de ‘superhandige’ buurman Dolf wordt de Babbelkar nu verbouwd. “Het is de bedoeling dat deze met Burendag in september klaar is. Voor die tijd gaan we een paar keer proefdraaien”, zegt René. “Houdt onze socials in de gaten voor de exacte datums en tijden.”

Bedrijven kunnen de Babbelkar van de stichting sponsoren. “Bedrijven die dit initiatief steunen kunnen zich melden bij de stichting en dan komen we er wel uit hoe we dat bedrijf onder de aandacht krijgen. Een mogelijkheid is dat er reclame op de Babbelkar gemaakt kan worden”, geeft René aan.

Vrijwilligers

René is ook op zoek naar vrijwilligers die mee willen doen zodra de Babbelkar klaar is. Dan kan je denken aan een taartje bakken maar ook om koffie of thee te maken. Of dat de Babbelkar nog meer ingezet kan gaan worden. “Ik hoef er niet altijd bij te zijn.”

Een stalling heeft René al geregeld bij van Vlierden caravans in de Zuidoostbeemster. “De eigenaar was bereid om dit gratis voor de stichting mogelijk te maken. Zo lief.”

Relevante artikelen:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Op particulier initiatief is op 9 augustus 2016 de Stichting SoGoed opgericht. Het doel van de stichting is om aan de hand van diverse projecten mensen in armoede te helpen en daarnaast voedselverspilling tegen te gaan. Dit gebeurt in de vorm van Buurtkastjes en een sociale werkplaats, maar inmiddels zijn er ook plannen om een Buurtwagen op te zetten. De projecten van de stichting dragen bij aan een sociale sfeer in de buurt. Neem wat je nodig hebt en geef weg wat je kan missen. Zo helpen we elkaar.
    De stichting wil o.m. mensen die (ver)eenzaam(d) zijn door bijv.corona bij elkander brengen en
    de buurt verbinden. Op gezette tijden gaat de caravan genaamd Babbelkar één van de wijken in en dan kan iedereen die daar behoefte aan heeft langskomen. De caravan wordt gebruikt om de koffie, thee, gebak e.d. van A naar B te brengen.De caravan lijkt me niet al te groot, dus de ontmoetingen zullen veelal buiten plaatsvinden en de 1.5 meter is dan makkelijk te waarborgen.

    Ik wens de initiatiefnemers heel veel succes (en weinig azijnzeikerds ) toe.

  2. Pff wat een klein kut karretje en als bonus een corona besmetting hoe dom kin je zijn

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,615FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
14.5 °
11.7 °
71 %
3.6kmh
100 %
ma
19 °
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.