16.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendFrisdrank dief krijgt 1 jaar gevangenisstraf "voornamelijk blikjes Red Bull"

Frisdrank dief krijgt 1 jaar gevangenisstraf “voornamelijk blikjes Red Bull”

Purmerend – Een Purmerender is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man zou in februari van dit jaar bij diverse supermarkten in Purmerend grote hoeveelheden frisdrank hebben gestolen.

De man hield in februari 2022 huis bij de Albert Heijn aan de Weeshuissteeg en de Albert Heijn in het Makado winkelcentrum. Op diverse dagen in februari ging hij op pad om zijn tassen te vullen met voornamelijk blikjes Red Bull. De man zou zich binnen één maand schuldig hebben gemaakt aan zeven winkeldiefstallen.

Ook zou de man in oktober 2021 een woninginbraak in Purmerend hebben gepleegd waar hij een Playstation 4 met controller en een sleutel van een scooter zou hebben weggenomen.

De officier van justitie vorderde een gevangenisstraf voor de duur van twaalf maanden, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaren.

De raadsvrouw van de Purmerender heeft de rechtbank verzocht om matiging van de door de officier van justitie gevorderde straf. “De verdachte is gemotiveerd om zijn leven op orde te krijgen en is bereid mee te werken aan alle bijzondere voorwaarden zoals deze zijn geformuleerd in het advies van de reclassering.”

Oordeel rechtbank 

“De verdachte heeft zich binnen één maand schuldig gemaakt aan een zevental winkeldiefstallen, die in enkele gevallen met de nodige brutaliteit zijn gepleegd. Bovendien heeft hij zich schuldig gemaakt aan een woninginbraak. Aan het plegen van woninginbraken tilt de rechtbank zwaar, omdat woninginbraken een forse inbreuk op de privacy en het gevoel van veiligheid van de bewoners veroorzaken. Het is voor hen vaak bijzonder onaangenaam om te leven met de wetenschap dat een ander ongevraagd in hun woning is geweest en aan hun persoonlijke bezittingen heeft gezeten. Winkeldiefstallen zijn ergerlijke feiten, die naast schade vaak veel hinder veroorzaken voor de gedupeerde bedrijven.” 

De rechter was van oordeel dat op de bewezenverklaarde feiten niet anders kan worden gereageerd dan met de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en ging mee met de eis van één jaar van de officier van justitie mede omdat de man nog in zijn proeftijd zat van een ander delict en hij door de winkeldiefstallen en de woninginbraak de afspraken van deze proeftijd niet is nagekomen.

De Purmerender zit nu vast in het Justitieel Complex Zaanstad en krijgt van de rechter een laatste kans om samen met de reclassering zijn leven weer op orde te brengen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15.5 °
67 %
0.9kmh
6 %
wo
16 °
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.