20.3 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendFlinke toename in woningaanbod en lichte prijsstijging geeft koper meer keuze 

Flinke toename in woningaanbod en lichte prijsstijging geeft koper meer keuze 

Purmerend – Het aanbod op de Nederlandse woningmarkt groeit. Dit zorgt voor meer keuze voor de koper. In Purmerend is het aanbod in het tweede kwartaal van 2022 gestegen naar 118. Dat is 66% hoger dan een eerder kwartaal in deze regio. De stijging in huizenprijzen vlakt af, maar blijft licht stijgen vergeleken met vorig jaar. 

In het tweede kwartaal werden er 188 woningen verkocht in gemeente Purmerend, dit is 17% meer dan het vorige kwartaal. Makelaar Jelle de Graas van Hoekstra en Van Eck Makelaars licht toe: “We zien dat het aanbod groeit. Dit zorgt ervoor dat de woningzoeker meer keuze heeft dan voorheen. Vorig kwartaal kon de koper nog kiezen uit 1,3 woningen, dat is nu gestegen naar 1,9 woningen.” 

Stijging huizenprijzen vlakt af

In Nederland werd in het tweede kwartaal van 2022 gemiddeld € 448.000 euro betaald voor een woning. Landelijk zijn de prijzen ten opzichte van vorig kwartaal licht gestegen met 3,5%. Jelle ziet ook dat de stijging van huizenprijzen in Purmerend is afgevlakt: “Waar vorig kwartaal nog gemiddeld 9,8% verschil zat tussen de vraagprijs van een woning en de uiteindelijke transactieprijs, is dit nu 8,3% boven de vraagprijs”. 

Ontwikkelingen op woningmarkt 

Het aanbod van te koop staande woningen in Nederland stijgt. In het tweede kwartaal zijn ongeveer 35.940 woningen verkocht. Dat is ongeveer 1% minder dan een jaar eerder. Het aanbod is, vergeleken met het vorige kwartaal, enorm gestegen met 54%. De krapte op de woningmarkt neemt af, maar een tekort aan woningen in Nederland blijft. Door dit tekort aan woningen zijn huizen snel verkocht. In Purmerend staat een woning gemiddeld 40 dagen te koop voordat deze verkocht is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
20.3 ° C
21.8 °
18.9 °
70 %
4.5kmh
52 %
ma
20 °
di
20 °
wo
20 °
do
24 °
vr
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.