9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendGemeente Purmerend heeft 347 gedupeerde ouders van toeslagenaffaire benaderd en hulp aangeboden

Gemeente Purmerend heeft 347 gedupeerde ouders van toeslagenaffaire benaderd en hulp aangeboden

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft 347 gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire benaderd en hulp aangeboden. Van de 347 ouders zijn er door de overheid 209 gezinnen aangemerkt als gedupeerde. 138 gezinnen in Purmerend zijn nog in afwachting van hun onderzoek.

Deze door de overheid aangemerkte gedupeerde ouders hebben de vergoeding van € 30.000 ontvangen vanuit het Rijk. Van de 138 gezinnen die nog in afwachting zijn van het onderzoek wordt verwacht dat er voor hun meer duidelijkheid is na de zomer.

De gemeente Purmerend verwacht dat ze niet veel nieuwe aanmeldingen meer zal krijgen. Wel blijven ze in contact met ouders waar nodig en wordt onderzocht hoe de gemeente de beste ondersteuning en/of oplossingen kan blijven bieden.

Na de zomer start de gemeente Purmerend met een nazorgtraject voor de ouders die formeel als gedupeerde zijn aangemerkt. Dit betekent dat de gemeente Purmerend al deze ouders opnieuw zal gaan benaderen om te horen hoe het nu gaat en vragen of ze nog ondersteuning nodig hebben.

In 2014 is de kinderopvangtoeslag van een groot aantal ouders onterecht stopgezet. De Belastingdienst Toeslagen had daarbij de gevolgen voor en impact op de ouders uit het oog verloren. Bezwaarprocedures en (hoger)beroepsprocedures hadden zeer lange doorlooptijden. Gezinnen hebben onnodig lang in onzekerheid gezeten, zijn financieel benadeeld en aangetast in hun rechtsgevoel omdat zij zijn bestempeld als fraudeur.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Gezien de reacties op de Facebookpagina is hulp AANbieden heel wat anders dan ECHTE hulp bieden.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.