17.3 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendBaby-ooievaar bij Dijklander ziekenhuis overleden

Baby-ooievaar bij Dijklander ziekenhuis overleden

Purmerend – Moeder en vader ooievaar zijn nog af en toe te zien op het ooievaarsnest bij het Dijklander ziekenhuis en lijken wel in paniek. Hun baby van iets meer dan een maand oud is er niet meer. De baby-ooievaar ligt nog wel in het nest. Hoe en waaraan de baby-ooievaar is overleden is onbekend.

Volgens onze vogelexpert kan het zijn dat te weinig voedsel de doodsoorzaak is. “Er zijn dit voorjaar weinig muizen en door de aanhoudende droogte is de grond hard, waardoor wormen vinden voor de ooievaars ook moeilijk is. Als er te weinig voedsel is, gaan de ouders hun jongen toch voeden, maar met grotere prooien, die voor de jonkies te groot zijn, waardoor ze alsnog niets binnen krijgen.”

Dat er nog maar 1 baby ooievaar in het nest zat betekende dat er eerder één of een paar jongen het ook niet hebben overleefd. Normaal legt een ooievaar twee tot vijf eieren. De neststerfte bij ooievaars ligt normaal rond de 40 procent.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18.3 °
16.6 °
76 %
0.5kmh
88 %
zo
17 °
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.