20.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendEllen van Selm voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend

Ellen van Selm voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend

Purmerend – Vanavond heeft de gemeenteraad van Purmerend besloten om Ellen van Selm voor te dragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. Een vertrouwenscommissie onderzocht eerder 13 personen die op de functie hadden gesolliciteerd. Uit de twee overgebleven mogelijke kandidaten koos de gemeenteraad vanavond achter gesloten deuren voor Van Selm.

De D66’er Van Selm was vanaf 2014 burgemeester van de Friese gemeente Opsterland. Ze is verheugd om de overstap te maken van de kleine Friese gemeente naar het grote Purmerend. “Undercover ben ik al een aantal keer op bezoek geweest. Juist in de tijd dat de tulpen in de Beemster prachtig in bloei stonden. In deze gemeente komen platteland en stad samen.”

De 58-jarige van oorsprong uit Hengelo afkomstige Ellen is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. Zij studeerde rurale sociologie aan de universiteit van Wageningen. Na haar studie verbleef zij samen met haar man in het buitenland. In Pakistan werkte zij onder meer voor het ministerie van bosbouw.

Als de procedure binnen het ministerie naar verwachting verloopt, zal Van Selm op 22 september door de commissaris van de koning benoemd worden tot de nieuwe burgemeester van Purmerend. Tot dat moment blijft de 70-jarige Bijl waarnemend burgemeester van de stad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. ze zit er voor het geld , de Purmerenders boeien haar niet,

  Voor de mensen uit de Beemster is dit interessant want ; Rurale sociologie is een domein binnen de sociologie die het sociale leven in niet-stedelijke gebieden (het platteland) onderzoekt

  En iets met bomen in Pakistan… Mijn GOD GroenLinks, de komende jaren zal de wachtlijst voor een woning in Purmerend niet dalen,,, Groenlinks OMG!

 2. Ik vind dat de burgemeester een Purmerendse achtergrond moet hebben en waarom weer D66 dame geboren in Hengelo ? Waarom hebben de burgers geen inspraak op de keuze voor nieuwe burgemeester ? Nog meer asielzoekers binnenhalen, waar D66 groot voorstander voor is, zie voormalig politiebureau op de Waterlandlaan,wat helemaal wordt verbouwd voor de komst van asielzoekers , met alles erop en eraan , onze kinderen mogen nog extra 10 jaar wachten op sociale huurwoning , want statushouders gaan voor . We hebben al genoeg gasten op topfuncties die lid zijn van D66, zie wat een puinhoop ze ervan maken. Pechthold bij CBR, giga wachttijden om rijexamen te mogen doen, de gehele NPO is D66, rechterlijke macht, universiteiten, hoge scholen, meeste managers hiervan zijn lid van D66, als je bijv. Ervoor uitkomt dat je PVV aanhanger bent, ben je daar verdoemd . Zie Arrogante Kaag met haar liegen en bedriegen , Jetten met zijn klimaatgeneuzel, waar ze miljarden voor hebben gereserveerd, burgers kunnen barsten , zie Paternotte en de Groot die de boeren kopje kleiner willen maken . Ik hou mijn hart vast

 3. Voormalig GroenLinks-dame wordt D66-burgervrouwe in Purmerend.
  Ik wacht af.
  And keep my fingers crossed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,963FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.1 °
18.9 °
74 %
1.8kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.