14.3 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomeHart van de RegioFares Moses - kleermaker Gildeplein - doet mee als designer in nieuwe...

Fares Moses – kleermaker Gildeplein – doet mee als designer in nieuwe show van Olcay Gulsen en Mart Visser

Purmerend – Fares Moses is voor veel inwoners van de Purmer-Noord een bekend gezicht. Hij heeft een kledingreparatie zaak op het Gildeplein. Wat niet veel mensen weten is dat de 29-jarige Fares eigenlijk modeontwerper is. Hij timmert hard aan de weg om zijn droom te verwezenlijken: Zijn eigen couture merk. Dit seizoen is hij te zien in het nieuwe Net5-programma ‘Heb ik iets van je aan’, met Olcay Gulsen en Mart Visser.

De jonge Fares zit al 13 jaar in het vak. “Mijn familie heeft een groot textielbedrijf in Syrië. Daar leerde ik de beginselen van het kleding maken.” Hij vond zichzelf tijdens de opleiding basis mode die hij daar volgde. Vanaf dat moment wist hij het zeker: “Hier wil ik mee verder.”

Fares vertrok naar Libanon en werkte daar met internationaal vernieuwende fashion designers. Het land was niet veilig voor hem om in te blijven. Daarom maakte hij de beslissing om naar Nederland te verhuizen. In Amsterdam startte hij zijn nieuwe leven. Hij kende niemand, sprak de taal niet en wist nog niets van de Nederlandse cultuur. Maar hij volgde zijn droom en behaalde zijn Design degree op de Vogue Academy.

Tekst gaat verder onder de foto

Fares Moses

Inmiddels zijn we zeven jaar verder. Purmerenders kennen hem van zijn winkel op het Gildeplein. Sinds kort heeft hij ook een zelfde soort winkel in Amsterdam. “Mijn passie ligt niet bij het repareren van kleding, maar er moet natuurlijk brood op de plank komen. En je moet ergens mee beginnen. Op de achtergrond ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen kledinglijn. Inmiddels heb ik een heel fijn team van mensen om mij heen verzameld om mijn droom te gaan verwezenlijken.”

Dat die droom er gaat komen lijkt een zekerheid. Op zijn website faresmoses.com kun je zijn betaalbare eigen ontworpen kleding bewonderen. “Eigenlijk komt dit artikel even te vroeg. Binnen een paar weken staat er een hele nieuwe website met een nieuwe kledinglijn en prachtige foto’s”, aldus Moses.

Deelname ‘Heb ik iets van je aan’

Een klant tipte Fares over het programma ‘Heb ik iets van je aan’. Hij legde het idee voor aan zijn team en gezamenlijk besloten zij zich aan te melden voor de nieuwe show.

In het nieuwe programma van Net5 worden 3 jonge designers gekoppeld aan één bekende Nederlander. Elke aflevering begint met een briefing van de BN’er zodat de designers weten wat ze mooi vinden en wat de maat moet zijn. Dan hebben ze vier dagen om de outfit te maken. Op de laatste dag kiest de ster in het atelier haar favoriete ontwerp, uiteindelijk zie je haar schitteren in de unieke creatie op het evenement. Olcay Gulsen is de presentatrice van Heb ik wat van je aan?, Mart Visser is de mentor van de jonge ontwerpers.

Aan welke bekende Nederlander Fares is gekoppeld, mag hij nog niet vertellen. Ook maakt hij niet bekend of hij als winnaar uit de bus zal komen. Wel mag hij vertellen dat hij in de derde aflevering zit, die op 7 september zal worden uitgezonden.

De toekomst van Fares

De ontwerper wil couture blijven ontwikkelen die betaalbaar is voor de gemiddelde vrouw. “Als ik er maar van kan leven, dan is het goed. Ik wil de vrouwelijke schoonheid benadrukken. En iedere vrouw laten voelen dat ze het waard is om te stralen.”

Ook wil hij zich inzetten om in de toekomst nieuwe jonge ontwerpers te helpen en te inspireren. Hij hoopt dat zij hun passie in de mode-industrie kunnen vinden. Net zo als hij dat heeft gedaan.

Heb ik iets van je aan is vanaf 24 augustus iedere woensdag om 20:30 uur te zien op Net5.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.4 °
72 %
3.1kmh
90 %
za
14 °
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.