8.5 C
Purmerend
zondag 17 maart 2024
HomeHart van de RegioInspectiedienst neemt honderden verwaarloosde vogels in bewaring: "Een kwetterende bende in Purmerend"...

Inspectiedienst neemt honderden verwaarloosde vogels in bewaring: “Een kwetterende bende in Purmerend” (video)

Purmerend – Tijdens een controle in Purmerend werden de trommelvliezen en het reukvermogen van de inspecteurs van de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) vorige week donderdag ernstig op de proef gesteld. De inspectiedienst trof in een achtertuin in Purmerend honderden verwaarloosde vogels aan.

Zo’n 240 gras- en valkparkieten en een tiental bleekkoprosella’s en roodvoorhoofdkakariki’s kwetterden in een achtertuin luidkeels de buurt bij elkaar in verroeste, veel te krappe en smerige volières die vol lagen met ontlasting en oud vogelvoer. In de verblijven liepen muizen rond en op de bodem lagen hier en daar stervende en dode vogels.

Een gedeelte van de levende fladderaars bleek worm- en mijtinfecties onder de leden te hebben. Alle dieren zijn door de inspectiedienst in opdracht van de rijksdienst RVO in bewaring genomen. De eigenaar, die de vogels verhandelde, draait op voor de kosten voor transport, tijdelijk onderdak en (medische) verzorging. Hij heeft afstand gedaan van alle dieren, waardoor ze snel herplaatst kunnen worden, zodra ze weer gezond zijn.

Beelden: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming:




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Is er nooit (door de buurt) melding gemaakt?
    Of is nooit eerder actie ondernomen n.a.v. melding(en)?

    Te triest om te zien, arme beestjes (en kl**tz*k van kweker/handelaar).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,833FansLike
2,542VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.5 ° C
9.5 °
7.2 °
76 %
2.7kmh
100 %
zo
10 °
ma
13 °
di
12 °
wo
16 °
do
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.