18.6 C
Purmerend
zondag 30 juni 2024
Home112Lasercontroles Laan der Continenten / Verzetslaan na klachten omwonenden: "Uitschieter 41 km/h...

Lasercontroles Laan der Continenten / Verzetslaan na klachten omwonenden: “Uitschieter 41 km/h te snel”

Purmerend – De politie ving de afgelopen periode via social media meerdere klachten op over hardrijders op het traject Laan der Continenten/Verzetslaan. De omwonenden klagen met name over de geluidsoverlast die de voertuigen met hun snelheid veroorzaken. Reden voor de dienst om periodiek te gaan controleren.

De afgelopen periodes hebben er al lasercontroles plaats gevonden. Er is inderdaad geconcludeerd dat er op het traject te hard wordt gereden. “Over het algemeen rijden mensen een paar kilometer per uur te hard”, aldus de politie. “Voor dit soort overtredingen zullen we niet direct een bon uitschrijven. Maar we zien toch een behoorlijk aantal bestuurders die echt te hard op het gaspedaal trappen. De uitschieter van de afgelopen periode reed 91 km/h waar 50 is toegestaan. Na een correctie zal deze automobilist een boete voor 38 km/h te snel in de bebouwde kom op de mat kunnen verwachten.”

De politie wil met deze actie aangeven klachten van omwonenden serieus te nemen. De komende tijd zullen er steekproefgewijs meer controles op het traject plaats vinden.

Hoge boetes

De boetes voor dergelijke overtredingen kunnen hoog oplopen. Is het de eerste keer binnen twee jaar dat je tussen de 30 en 50 kilometer te hard rijdt, blijft het bij een flinke bekeuring en een aantekening. De exacte hoogte van het bedrag wordt bepaald door de officier van justitie, maar zal minimaal 400 euro bedragen.

Ga je binnen twee jaar nog een keer de fout in, mag je je voor de rechter verantwoorden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

7 REACTIES

 1. Verzetslaan blijft een racebaan, gemeente doet Niets ondanks meerderde meldingen. Met name motorrijders verpetsten het moment in de tuin. Maar vooralsnog: passieve onbetrokken reactie van de gemeent
  e. Zwaar teleurstellend.

 2. @Mark – Ik snap trouwens sowieso niet waarom sommige verkeerslichten ‘s avonds buiten werking gaan. Dat zou de doorstroming verbeteren, is het argument van de gemeente. Welke doorstroming, vraag ik mij dan af? Het is gewoon veiliger als ze wel werken, het geeft duidelijkheid en het haalt de snelheid eruit. Meer elektriciteit zal het ook niet gebruiken als ze aan staan i.p.v. knipperen. Met buslijn 307 richting de Korenstraat is het met die knipperende lichten en de snelheid waarmee sommige weggebruikers over de Verzetslaan razen, soms nog een hele toer om veilig linksaf te slaan vanaf de Persijnlaan de Verzetslaan op. Maar ja, de gemeente wil er niet aan. Er moeten eerst nog meer doden vallen, denk ik: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/51678/17-jarige-jongen-omgekomen-bij-ongeluk-in-purmerend

 3. @Mark,
  Het is nu nog vakantietijd, kun je nagaan wat je hoort als die voorbij is.
  Het racen begint al t.h.v. het winkelcentrum richting Verzetslaan en v.v.
  En, helaas, wordt er ook in de omliggende straten idioot hard gereden; met de auto, motor, scooter e.d. op de weg 24/7; ooit waren het rustige straten in een woonwijk.
  En met de motor, scooter e.d. wordt ook op de stoep als dwazen en hard gereden.
  Geluidshinder tot gevolg.

 4. Verzetslaan is inderdaad een racebaan geworden, helemaal op kruising met Meerland. Zodra de stoplichten (te vroeg) niet meer werken kan je eigenlijk niet meer normaal in de tuin zitten vanwege de herrie van het racen. Dat is nu ook nog steeds het geval, ik merk niets van het periodieke controleren, en de herrie is er niet minder door geworden.

 5. Zambezilaan is een snelweg geworden. Kunnen jullie daar aub wat aan doen. Kinderen moeten hier ook oversteken en invaliden.

 6. Mogen ze ook het stukje race circuit in de koog meenemen. Bijna elke avond raak turbootje knallen op de flevostraat/koogsingel.

 7. Op het Meerland en de Verzetslaan wordt dag in dag uit te hard gereden.
  Dagelijks trekt een motor tussen 22.30 en 23.00 het asfalt van het wegdek.
  En wat wordt er tegen gedaan?
  Niks.
  Behalve als het weer eens mis is gegaan: gillende sirenes van Politie, Brandweer en Ambulance naar de plek des onheils.
  Als zachte heelmeesters…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.4 °
17.8 °
70 %
4kmh
100 %
zo
20 °
ma
18 °
di
17 °
wo
15 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.