21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
Home112Verkeerd geparkeerde aanhanger zorgt voor ernstig ongeval: Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging

Verkeerd geparkeerde aanhanger zorgt voor ernstig ongeval: Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging

De rechtbank Oost-Brabant houdt een 24-jarige man uit Volendam verantwoordelijk voor een ongeval waarbij een snorfietser op een geparkeerde aanhanger botste en zwaargewond raakte. De man krijgt een taakstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.

De man was in april 2021 in Oploo om bloembollen te lossen en parkeerde zijn aanhanger midden op een fietspad bij een weiland. Vervolgens reed een man op een snorfiets vol op die aanhanger in. Hij liep daarbij onder meer een gebroken neus, kaak, enkel, kuitbeen en hand op. Ook had hij een klaplong, een schedelbasisfractuur en hersenbloedingen.

Volgens de rechtbank is de Volendammer verantwoordelijk voor het ongeval. Hij parkeerde de aanhanger op het fietspad met de dissel in de richting van het tegemoetkomende verkeer én hij blokkeerde het gehele fietspad. Bovendien waarschuwde hij andere verkeersdeelnemers niet voor deze gevaarlijke situatie. Dat het zonnig, onbewolkt weer was toen hij de aanhanger parkeerde en het mistig was op het moment van het ongeval, maakt dat niet anders.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het slachtoffer nog steeds last heeft van het opgelopen letsel. Verder woog de rechter mee dat de Volendammer zich zeer openhartig, schuldbewust en berouwvol opstelt en alle verantwoordelijkheid neemt voor zijn handelen. Hij probeerde met het slachtoffer in contact te komen, maar die stelt daar geen prijs op. Daarnaast hebben de man en zijn werkgever maatregelen getroffen om te voorkomen dat er nog eens zo’n gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Al met al vindt de rechtbank een taakstraf van 40 uur op zijn plaats. Omdat de man zijn rijbewijs voor het werk nodig heeft, krijgt hij in dit geval een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.