21.4 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomeRegionaalEBS blijft langer zomerdienstregeling rijden vanwege personeelstekorten

EBS blijft langer zomerdienstregeling rijden vanwege personeelstekorten

Regionaal – Na de zomervakantie, vanaf 29 augustus, rijdt EBS nog een tijdje langer door met de zomerdienstregeling. EBS doet dat omdat ze zoals veel andere organisaties en sectoren op sommige momenten te maken hebben met personeelstekort, onder meer door de krappe arbeidsmarkt.

“In de zomerdienstregeling rijden sommige bussen minder ritten. Omdat we hiervoor minder buschauffeurs nodig hebben, kunnen we het personeelstekort beter opvangen.”, geeft EBS aan in een verklaring.

De scholierenlijnen gaan vanaf 29 augustus wel weer rijden. De zomerdienstregeling loopt nu door tot 1 oktober. Wil je weten wanneer je bus rijdt? Kijk in de dienstregeling.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Dagmar, ik begrijp je ongenoegen en de OV-bedrijven hebben dit ook wel over zichzelf afgeroepen, hebben deze bui al lang zien aankomen en er veel te weinig aan gedaan om het te voorkomen. Maar… nu de situatie zo is, kunnen ze twee dingen doen.

  1) Vanaf volgende week de volledige dienstregeling gaan uitvoeren en daar ‘at random’ diensten in laten uitvallen, waardoor passagiers op de gekste momenten (en misschien ook meerdere ritten achter elkaar) onverwacht hun bus niet zien komen opdagen. Dit elke dag in een ander patroon waardoor je er als passagier geen touw meer aan vast kunt knopen. Dat heeft weer te maken met de roosters van de chauffeurs (waardoor elke dag andere diensten uitvallen) en met de grote variatie van ritten in de diensten zodat moeilijk te plannen is welke ritten vervallen.

  2) De uitgeklede zomerdienstregeling blijven rijden, die zometeen (als alle beschikbare chauffeurs weer terug van vakantie zijn) redelijk betrouwbaar te rijden is, waardoor je als passagier met meer zekerheid van tevoren weet wanneer een rit wel of niet rijdt.

  En ja, over “het volle pond”: de sinds het begin van de oorlog in Oekraïne tot records gestegen brandstofprijzen zijn tot dusver (nog) niet doorberekend aan de reizigers. Je betaalt nog steeds het tarief dat op 1 januari 2022 is ingegaan. Dus het kan nog erger… en dat gaat volgend jaar ook nog wel “goed” komen denk ik. Maak je borst maar nat en geniet nog even van het “lage” tarief.

 2. Zomerdienstregeling verlengen naar Feestdagendienstregeling?!?!?!
  Laten we wel zijn; ook tijdens de ‘aangepaste’ dienstregeling vervalt menige rit.
  Maar ondertussen wel het volle pond bij de reiziger in rekening brengen…..

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.4 ° C
22.9 °
20 °
77 %
2.7kmh
100 %
ma
22 °
di
18 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.