3 C
Purmerend
woensdag 29 november 2023
HomePurmerendBurgemeester treedt op tegen illegaal motorclubhuis

Burgemeester treedt op tegen illegaal motorclubhuis

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar en huurder van een bedrijfspand aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Tijdens een eerste controle op 14 januari 2022 is gecontroleerd op de naleving van verschillende wet- en regelgeving, zoals het bestemmingsplan en de Alcoholwet. De gemeente constateerde meerdere overtredingen.

Op 8 juli 2022 vond een tweede controle plaats, omdat bij een eerdere controle dit jaar overtredingen zijn geconstateerd. Toezichthouders van de gemeente constateerden bij beide controles dat (sterke) drank tegen betaling verstrekt wordt, terwijl er geen alcoholvergunning is. Dit levert een overtreding van de Alcoholwet op. De huurder, een motorclub, gebruikt het bedrijfspand op De Koog als clubhuis. Dit is in strijd met het bestemmingsplan.

De motorclub bleek het bedrijfspand ingericht te hebben als clubhuis met bar. Het gebruik van het bedrijfspand als clubhuis van een motorclub is niet toegestaan en in strijd met het bestemmingsplan. De toezichthouders troffen consumptiebonnen aan en een geldkist met wisselgeld. Hieruit bleek dat sprake was van verkoop van alcohol. De motorclub heeft geen vergunning om alcoholhoudende drank te mogen schenken. De gemeente heeft de eigenaar en huurder aangeschreven dat de overtredingen moeten stoppen.

Last onder dwangsom

Om de overtredingen te stoppen, besloot de burgemeester een last onder dwangsom op te leggen. Dit is een dwangmiddel dat de burgemeester heeft om een onrechtmatige situatie te laten herstellen of te laten voorkomen. Voor het gebruiken van het pand in strijd met het bestemmingsplan is de hoogte van de dwangsom eenmalig 10.000 euro. Voor het constateren van het verstrekken van alcohol is dat 2.000 euro per geconstateerde overtreding.

Burgemeester Bijl: ‘Waar een café-eigenaar zoals het hoort een alcoholvergunning aanvraagt, doet deze motorclub dat niet. Ook gebruiken zij een pand waarvoor het niet bedoeld is. Een motorclub moet zich net als ieder ander aan de regels houden. Met de genomen maatregelen wil ik dit duidelijk maken.’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3 ° C
4.4 °
2.2 °
77 %
2.7kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
3 °
za
4 °
zo
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.