18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendEstafettestaking NS: maandag 29 augustus geen treinverkeer in onze regio

Estafettestaking NS: maandag 29 augustus geen treinverkeer in onze regio

Regionaal – De landelijke estafettestaking van NS personeel legt aankomende maandag het treinverkeer in regio Noord West, waaronder Purmerend valt voor 24 uur stil. Vakbonden FNV, VVMC en CNV Vakmensen kondigt vanaf woensdag een 24-uurs estafettestaking aan van het NS personeel die woensdag begint in regio Noord.

De vakbonden en NS zijn nog niet tot een akkoord gekomen over de cao-eisen. Volgens vakbond FNV Spoor is overlast voor de reiziger tijdens de staking onvermijdelijk. “Onze leden beseffen heel goed dat ze gedurende de acties de reizigers zullen raken. Dat is spijtig, maar de overlast is onvermijdelijk en uiteindelijk ook in het belang van de reizigers.”, legt een woordvoerder uit.

“We zien nu dat NS de vacatures niet ingevuld krijgt en dat er daarom treinen uitvallen en de sociale veiligheid ernstig onder druk staat. Er is een fatsoenlijke cao nodig om dat tij te keren. Met ook goede afspraken over meer sociale en gezonde roosters. Alleen dan kan NS de vacatures weer gaan invullen en de leegloop verder tegenhouden. Daarmee wordt de dienstregeling voor de reizigers weer betrouwbaar en komt de service en sociale veiligheid weer op het eerdere hoge niveau.”, bepleit FNV Spoor.

Vanaf morgen begint de estafettestaking in de regio Noord. Vervolgens komen de regio’s West (26 augustus), Noordwest (29 augustus), Midden (30 augustus) en Oost & Zuid (31 augustus) aan de beurt.

“Als na afloop van deze stakingen NS nog altijd niet akkoord gaat met onze cao-eisen, dan volgen in de week na de regionale stakingen ook landelijke stakingen.”, geeft FNV spoor aan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.