14.3 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendVan 6 weken naar 6 maanden celstraf voor crash Bovenlandsestraat en bedreiging...

Van 6 weken naar 6 maanden celstraf voor crash Bovenlandsestraat en bedreiging met mes

Amsterdam – Een politierechter heeft op 6 juli 2021 een nu 38-jarige man uit Almere veroordeeld tot 6 weken celstraf voor het veroorzaken van een crash op de Bovenlandsestraat op 24 januari 2021. Het OM eiste in deze zaak 6 maanden celstraf, maar hier ging de politierechter niet in mee. Hierop ging het OM in hoger beroep en met succes.

Nu moet de man alsnog een celstraf van 6 maanden uitzitten, mede omdat de man niet voldoende mee heeft gewerkt aan een lopend reclasseringstoezicht, blijkt uit stukken van de rechtbank Amsterdam. Ook moet de man aan twee slachtoffers een bedrag van 500 euro smartengeld betalen voor bedreiging met een mes.

Op 24 januari 2021 ramde een bestelbus twee geparkeerde auto’s op de Bovenlandsestraat. De bestuurder ging er direct vandoor en kon even later door de politie worden aangehouden. Hierbij werden waarschuwingsschoten gelost.

Archieffoto Regio Purmerend

Omstanders verklaarde toen aan Regio Purmerend dat de man zich als een ‘randdebiel’ in het verkeer gedroeg en dat hij verkeer door de bebouwde kom in Purmerend links en rechts aan het inhalen was. Ook twee jongeren op een scooter, vlak voor de crash op de Bovenlandsestraat, hadden erg veel geluk. “Ze konden die bus nog net ontwijken.” Uit het onderzoek van de politie bleek dat de bestelbus in Almere vol met duur gereedschap was gestolen.

Toen de man de crash veroorzaakte, er vandoor ging en door omstanders werd achtervolgd, werden deze bedreigd door de man en riep hij meerdere keren dat hij ze zou neersteken. De man is zo’n 15 minuten later op de Linnaeuslaan door de politie, op aangeven van meerdere getuigen, gearresteerd.

Foto aanhouding door Annika Schalkwijk-Froeling.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.6 °
12.8 °
79 %
1.3kmh
95 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.