29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendOpenbare vergadering over COA/Van der Valk op woensdag 31 augustus: inspreken en...

Openbare vergadering over COA/Van der Valk op woensdag 31 augustus: inspreken en online kijken is mogelijk

Purmerend – Naar aanleiding van de brief van het college over de ontwikkelingen vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster hebben de fracties van PVV en GemeenteBelangen een bespreeknotitie voor de commissie opgesteld. Deze wordt op woensdag 31 augustus behandeld in een openbare vergadering Commissie Maatschappelijk.

Op 18 augustus jl. werd door het College bekendgemaakt dat het ministerie van J&V en het COA een deal hebben gesloten met hotelketen Van der Valk over de opvang van o.a. statushouders in de Zuidoostbeemster. Het College zou hier niets van hebben afgeweten.

PVV Purmerend en GBP dienden samen het verzoek voor dit openbare debat in. Hierin werden zij gesteund door FvD, D66 en Fractie Schaaij. De vergadering zal in het teken staan van de ontstane situatie in Van Der Valk Hotel Purmerend. Gesproken wordt zowel over hoe het nu verder zal gaan, als ook over het proces naar de overeenkomst toe.

De vergadering is openbaar te bezoeken. Wilt u inspreken op dit onderwerp, meld u zich dan aan via deze link: Inspreken commissie.

Datum: woensdag 31 augustus 2022

Starttijd: 20:00

Locatie: Raadzaal

HIER leest u de gehele bespreeknotitie van PVV en GBP

De vergadering is ook live te volgen via https://purmerend.raadsinformatie.nl/live of via de website of het TV-kanaal van RTV Purmerend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Wat een schande en wat aan blamage. Die openbare vergadering is niets meer dan een manier om het gevoel te geven dat we inspraak hebben, die hebben we helemaal niet. Het plan staat al vast we hebben niets meer in te brengen.

  Ze willen het gevoel geven dat er naar ons geluisterd word maar dat wordt er niet. Het is een grote schande dat Purmerend zo voorbij het democratisch proces gaat om een hotel op te kopen voor die vluchtelingen. Voor onze eigen mensen die dak en thuisloos zijn doen we dit niet. Nee die mogen al jaren onder een brug slapen die krijgen niet een kamertje bij van der Valk. Zo wordt de eigen bevolking gediscrimineerd. Niet gek dat de samenleving schuurt en kraakt, de eigen bevolking wordt al jaren vergeten.

  Ik vind ook dat hier massaal weerstand tegen moet komen. Wat doen die Oekraïners überhaupt hier? Ik zie ze hier rijden in dikke SUV’s alleen maar omdat er gratis geld uitgedeeld wordt aan ze.

  En dat kan je die Oekraïners ook niet kwalijk nemen, stel wij zouden horen dat er in Spanje gratis geld uitgedeeld werd dan zou ik ook op vakantie gaan naar Spanje. Het is de grote fout gemaakt door de Nederlandse overheid die ze eigen bevolking onder waardeert.

  Ik zeg altijd zo zorg eerst dat je zelf je eigen zaakjes op orde heb voordat je voor sinterklaas wil gaan spelen.

 2. Of inspraak bij de heren en dames op het Haagse pluche nog wat verandert.

  Net gepubliceerd;
  Kabinetsplan tegen asielcrisis: meer geld, meer woningen, géén asielstop
  Gemeenten moeten dit najaar in totaal 20.000 huizen beschikbaar stellen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Het kabinet wil de komende jaren ruim 730 miljoen euro uittrekken voor verschillende projecten om de opvangcrisis te bestrijden, zoals noodopvang, huisvesting, flexwoningen, inburgering en de aanpak van overlastgevers. Er komt voorlopig geen asielstop.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5329209/asielakkoord-meer-geld-meer-woningen-geen-asielstop

  En wie mag dat betalen? U en ik, uiteraard.i

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.