20.3 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeRegionaalOpmerkelijk: prijs liter diesel gelijk met prijs liter Euro 95

Opmerkelijk: prijs liter diesel gelijk met prijs liter Euro 95

Regionaal – Voor dieselrijders is het slecht nieuws. De prijs van een liter diesel is bij een van de pompen in Purmerend nu gelijk met de prijs van een liter Euro 95. Bij andere pompen in de regio nadert de dieselprijs rap de prijs van Euro 95.

Jarenlang was het interessant om diesel te rijden als je veel langs de weg zat, ondanks de hogere wegenbelasting. Dat de dieselprijs zo hard stijgt, heeft onder meer te maken met tekorten in Europa. Het tekort gaat richting de 1,5 miljoen vaten olie per dag.

Een man die zijn tank bij de Tango aan de Wagenweg volgooit met diesel spreekt er schande van: “Dit is ongekend.” Hij geeft aan dat hij verwacht dat de prijs van een liter diesel binnen niet te afzienbare tijd boven die van Euro 95 uitkomt. “Hopelijk gaat de regering nog meer ingrijpen, ook omdat ze nu meer accijns binnenharken. Dat voordeel wat ze behalen moet terug naar de dieselrijders. Ik betaal niet voor niets bijna drie keer zoveel wegenbelasting als benzinerijders.”

Volgens Bloomberg is de mindere import uit Rusland de oorzaak van de prijsstijging, maar ook omdat olieproducten meer worden aangesproken als alternatief voor gas.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Elke prijs verhoging komt door de oorlog tegenwoordig, bedrijven maken hier gretig gebruik van, het is schandalig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.3 ° C
21.1 °
19.4 °
83 %
2.3kmh
19 %
do
20 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.