22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendRechter beslist: dronken trucker krijgt rijbewijs niet terug na aanrijding met tiener...

Rechter beslist: dronken trucker krijgt rijbewijs niet terug na aanrijding met tiener Rijperweg

Edwin S. uit Enkhuizen, die onder invloed van alcohol met zijn vrachtwagen een 13-jarige aanreed op de Rijperweg in Middenbeemster, krijgt voorlopig zijn rijbewijs niet terug. Dat besliste de rechter vandaag. De tiener liep door de aanrijding ernstig letsel op. 

Vanwege de verjaardag van zijn zoontje, begin maart, heeft Edwin veel gedronken.” Toen heb ik veel ingenomen, dat geef ik toe”, verklaarde hij vandaag voor de rechtbank. De volgende dag reed hij met zijn vrachtwagen over de Rijperweg in Middenbeemster en zag een 13-jarige over het hoofd. De tiener belandde vervolgens onder de vrachtwagen met ernstig letsel tot gevolg.  Na een test bleek er bijna drie keer teveel alcohol in zijn bloed te zitten.

Edwin heeft zichtbaar wroeging van zijn daad en barst in de rechtbank in tranen uit:  “Ik ben niet om 4.15 uur opgestaan met het idee: laat ik eens lekker een meisje overrijden.” Na het ongeval is hij gescheiden en is hij zijn baan en huis kwijtgeraakt.

De verdachte zei vandaag tegen de rechter dat hij al een tijd niet meer drinkt, en dat hij nu pillen gebruikt die niet goed samen gaan met alcohol en hij daardoor goed ziek kon worden.

Teruggave rijbewijs 

Door de politie is zijn rijbewijs afgepakt. Het verzoek voor teruggave van het rijbewijs, om zo weer aan het werk te kunnen en zijn kinderen naar school te brengen, werd vandaag door de rechter afgewezen. Die besliste dat de verkeersveiligheid in dit geval zwaarder weegt dan de persoonlijke belangen van de verdachte.

Het is tot nu toe onbekend hoe het met de 13-jarige gaat. Iets waar de verdachte volgens zijn advocaat erg mee zit: “Hij maakt zich druk om het meisje en wil weten hoe het met haar gaat, maar krijgt dat niet te horen. Van wat we lezen in het dossier, is zorgelijk.” De familie van de 13-jarige was vandaag niet aanwezig en heeft geen contact met de officier van justitie, zegt het OM. Wel hebben ze een advocaat in de arm genomen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.