15.6 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomePurmerendHandhaving Purmerend gooit Ierse klusjesmannen de stad uit

Handhaving Purmerend gooit Ierse klusjesmannen de stad uit

Purmerend – Handhavers van de gemeente Purmerend hebben vanmiddag Ierse Klusjesmannen de stad uitgegooid. Deze waren weer in het Purmerendse op zoek naar slachtoffers. Ze bieden hierbij klusjes aan en brengen vervolgens absurde hoge bedragen in rekening.

“Enkele van deze ‘vaklieden’ aangetroffen en deze laten controleren door de politie en uit de stad laten vertrekken”, schrijft handhaving Purmerend op Twitter.

Irish Travellers, zoals de klusjesmannen ook wel worden genoemd, zoeken hun slachtoffers voornamelijk bij ouderen en kwetsbaren en overtuigen hen akkoord te gaan met een simpele klus aan huis, zoals het schoonspuiten van de gevel.

Eenmaal aan het werk zijn er opeens grote problemen met het huis, bijvoorbeeld met het dak. Tegen betaling van een groot geldbedrag kunnen ze dat wel verhelpen, maar zodra er betaald wordt, verdwijnen ze uit beeld. 

In 2021 was dit goed voor meer dan 1,7 miljoen euro schade bij slachtoffers die een aangifte hebben gedaan bij de politie.

Ga nooit in zee met deze malafide klusjesmannen, maar zoek het dicht bij huis. In onze regio zijn genoeg klusjesmannen actief die bonafide werken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Dit soort praktijken (b)lijken niet alleen door Ierse klusjesmannen uitgevoerd te worden.
    Maarreh: Er liggen waarschijnlijk aangiftes, dus waarom geen arrestaties en strafzaken? Anders zijn ze de dag erna, net als ‘anderen’ ,gewoon weer terug en gaan ze gewoon weer door met hun praktijken…….

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.6 ° C
17.2 °
13.9 °
81 %
1.8kmh
100 %
ma
21 °
di
17 °
wo
16 °
do
16 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.