14.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendProtest met spandoeken bij het stadhuis "Don, het is geen mes maar...

Protest met spandoeken bij het stadhuis “Don, het is geen mes maar een bijl in onze rug”

Purmerend – Vannacht hebben de vrienden van vereniging Streetskulls Brotherhood spandoeken opgehangen bij het stadhuis. Ze protesteren tegen het feit dat burgemeester Bijl hun ‘clubhuis’ aan de Kwadijkerkoogweg heeft gesloten onder last van een dwangsom van 10.000 euro.

Volgens Streetskulls Brotherhood is er geen sprake van een clubhuis, maar gewoon een garage waar ze bij elkaar komen om in vereniging te sleutelen aan hun motoren. Voor de vereniging al de tweede keer dat ze door de gemeente worden tegengewerkt. De eerste keer was op de van IJsendijkstraat waar de vereniging twee jaar zat. Daar moesten ze weg omdat er volgens de gemeente sprake zou zijn van bouwen zonder bouwvergunning. “We hadden in een loods een eigen stekkie afgetimmerd met hout. En dat mag gewoon, maar de gemeente bleef erbij dat er illegaal gebouwd was.”

Ze pakten alles in en gingen op zoek naar een nieuwe locatie die ze vonden aan de Kwadijkerkoogweg. “Hier zaten we al anderhalf jaar en ook de wijkagent wist dit. Nooit zijn er klachten gekomen van omliggende bedrijven. Niet via de politie en zeker niet via de gemeente.”

Fotografie: Regio Purmerend

Dat de gemeente tijdens de laatste integrale controle in hun garage aan de Kwadijkerkoogweg heeft geconstateerd dat er wel eens alcohol wordt geschonken, klopt volgens de vrienden van de vereniging wel. “Er stond een voorraadje drank want er was een verjaardagsfeestje en op een feestje, wordt bij ons ieder geval, wel een borreltje gedaan. Ze hadden bij deze controle al meteen een huiszoekingsbevel bij zich. Er was geen leuke sfeer van hun kant.”

De vrienden hebben de locatie aan de Kwadijkerkoogweg reeds verlaten om te zorgen dat de dwangsom van 10.000 euro geen beslag kan hebben. “Het zijn pesterijen want er wordt door de gemeente niet naar oplossingen gekeken. De verhuurder en de buren waren erg tevreden met ons en hadden ons graag gehouden. Deze pesterijen van gemeente Purmerend moeten ophouden. Het kost ons veel tijd. Steeds verhuizen is vervelend, maar we blijven door gaan en stoppen niet. We denken niet in problemen, maar in oplossingen! Ons krijgen ze niet klein. Het maakt ons sterker en hechter ieder geval!”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
2.2kmh
84 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.