9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendIn het hele land geen NS-treinen tijdens regiostakingen: ook volgende week mogelijk...

In het hele land geen NS-treinen tijdens regiostakingen: ook volgende week mogelijk 2 dagen geen treinen

XENOS kerst

Regionaal – Volgens de NS is er geen mogelijkheid om op een verantwoorde en betrouwbare manier een dienstregeling te rijden tijdens de geplande regiostakingen. Het vervoersbedrijf heeft daarom bekend gemaakt dat, indien de stakingen doorgaan, de treinen in het hele land in de remises zullen blijven staan.

Voor onze regio betekent dat komende vrijdag 9 september er geen treinen zullen rijden. Ook op dinsdag 13 september en donderdag 15 september, de dagen dat er stakingen in de andere regio zouden plaatsvinden, zullen reizigers een alternatieve manier van reizen moeten kiezen.

NS noemt het ‘buitengewoon vervelend’ dat reizigers opnieuw last hebben van de impact van de acties. “Temeer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd.”

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV kondigden maandag een nieuwe staking aan om te strijden voor een betere CAO. NS-personeel eist onder meer een loonsverhoging en verlichting van de werkdruk. Hoewel de NS daarop met een CAO-bod kwam, lieten de bonden weten dat de staking van vrijdag toch doorgaat.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
11.1 °
8.9 °
77 %
8.5kmh
87 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.