15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeWaterlandStreekvervoer: 70% van de bussen rijdt ondanks staking

Streekvervoer: 70% van de bussen rijdt ondanks staking

Waterland – Ondanks de staking die vandaag is afgekondigd door vakbond FNV, rijdt ongeveer 70% van de streekbussen wel. Dat betekent dat er ongeveer 230 ritten in de Waterlandse regio vandaag vervallen. 

Streekvervoerder EBS geeft aan om goed naar de reisinformatie te kijken. Plan je reis via de reisplanner om er zeker van te zijn of je rit rijdt. Op donderdag 8 september zal er gestaakt worden in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. De laatste regionale staking is op vrijdag 9 september in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Betere CAO

De staking van vandaag is een vervolg op de estafettestakingen die voor de zomer door het hele land gehouden zijn. Medewerkers van de regionale vervoerbedrijven willen een betere cao, waarvoor eerder in een ultimatum de eisen werden neergelegd. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel aangetrokken kan worden. Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim.’

Op 16 september geldt de oproep om te staken voor het hele land. Houd ook dan de reisplanner van 9292 en de betreffende vervoerder in de gaten voor het plannen van uw reis.  

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.