25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeWeidevenneNieuw filiaal Action in Weidevenne, donderdag-markt verdwijnt van het Van Damplein

Nieuw filiaal Action in Weidevenne, donderdag-markt verdwijnt van het Van Damplein

Purmerend – De kogel is door de kerk. Er werd al langer over gespeculeerd, maar Action zal officieel haar intrek nemen in het Winkelcentrum Weidevenne. Helaas voor de liefhebbers van de markt op het winkelcentrum, zal deze door de komst van de nieuwe vestiging van de winkelketen moeten wijken. Er wordt gekeken naar een alternatieve locatie.

Dierenwinkel Rensenbrink, de laatste ondernemer in het rijtje naast de voormalige pinautomaat van de ABN AMRO bank, verhuist binnenkort naar de winkelruimte aan de rechterzijde van de Domino’s Pizza. De gehele rij is dan vrij en zal worden omgebouwd tot één grote winkelruimte.

Het voetgangersgedeelte tussen de voormalige pinautomaat en de brug voor de Vomar zal ook onderdeel worden van de Action. En dat betekent het einde voor de donderdag-markt op het winkelcentrum. De auto’s van de marktlieden en de kramen kunnen het plein dan niet meer bereiken.

Markt mogelijk naar parkeerterrein station

De markt zal nog 1 a 2 weken op het plein staan. Markthandelaren laten weten dat de markt mogelijk verplaatst zal worden naar het parkeerterrein. De gemeente is bezig om te kijken of er een vergunning zal worden afgegeven om de markt op die locatie voort kunnen te zetten.

Ook voor bloemist Florisant betekent dat een logistiek probleem. De winkel bezorgt veel boeketten en laden deze altijd in hun bus vlak voor de winkel midden op het plein. “We moeten kijken of we een sleutel van een brandgang kunnen bemachtigen. Maar ook dan is het verre van ideaal.

Wanneer de verbouwing van de Action zal beginnen is nog niet bekend. “Op dit moment zijn er enorme wachttijden wat betreft NUTS-voorzieningen. Als er een indicatie bekend is, wanneer die gereed zijn, wordt er een planning gemaakt over de start van de verbouwing”, laat vastgoedbeheerder Segesta weten.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. @Busbestuurder,
    Action – Weerwal gaat sluiten (naar gelezen te hebben in de reacties op de Facebook-pagina).
    Action – BurgemeesterD. Kooimanweg blijft open.
    Action – Van Damplein wordt geopend.

  2. [cynisme aan] Drie Actions in Purmerend. Da’s te weinig. Ik zou er dan zeker nog drie bij doen. Eentje in Overwhere-Noord en filialen zowel in de Purmer-Noord als -Zuid. [cynisme uit]

  3. Ben heel blij met de komst van Action. Je zag steeds meer leegloop en het zal een enorme boost worden voor ons winkel centrum. De markt is natuurlijk leuk maar een dag in de week. Naar nu blijkt blijkt de markt vlakbij. Een perfecte oplossing.

  4. Markt moet wijken voor grootkapitaal. Sfeer op donderdag is somber. Winkeliers klagen. Klanten klagen. Meerdere malen gehoord dat klanten niets meer te zoeken hebben op donderdag. Schandalige zet van de investeerder. Action tikt gewoon gevraagd bedrag af en weg met de rest…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.