21.3 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
HomePurmerendOM gaat omstandigheden rond doodgereden 14-jarige Tamar opnieuw bekijken

OM gaat omstandigheden rond doodgereden 14-jarige Tamar opnieuw bekijken

Marken – Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) gaat de omstandigheden rond het overlijden van de destijds 14-jarige Tamar uit Marken opnieuw bekijken. Aanleiding hiervoor is de artikel 12 klacht die de nabestaanden hebben ingediend bij het gerechtshof.

Naar aanleiding van de klacht van de nabestaanden hebben verkeersanalisten van de Koninklijke Marechaussee de dossierstukken van de plaats van het ongeval bekeken. Daaruit komt naar voren dat er nog vragen zijn wat er de nacht van het verkeersongeval is gebeurd. Ook zijn er aanwijzingen dat het lichaam van Tamar is verplaatst.

Het OM gaat daarom een deskundigenbijeenkomst beleggen, waarin dit opnieuw wordt bekeken door onafhankelijke experts. Daarbij zullen ook OM-functionarissen en medewerkers van verschillende politiediensten aansluiten. Aan de nabestaanden en hun advocaat is gelegenheid geboden om openstaande vragen in te brengen.

Eerdere beslissing

De bestuurder heeft in juni 2021, op basis van de toenmalige resultaten van het opsporingsonderzoek, een OM strafbeschikking aangeboden gekregen. Het OM was van oordeel dat de bestuurder onvoldoende op de weg had gelet, een verkeersovertreding die is beboet met €1.500. Het innen van deze boete is uitgesteld in afwachting van de resultaten van de deskundigenbijeenkomst. Ook de behandeling van de artikel 12 klacht wordt aangehouden in afwachting van de uitkomst van de deskundigenbijeenkomst.

Het is op voorhand niet te zeggen op welke termijn meer duidelijkheid is te geven. Deze ontwikkelingen zijn in een persoonlijk gesprek toegelicht aan de nabestaanden en hun advocaat. Ook de raadsman van de bestuurder is hierover geïnformeerd.

Relevante artikelen:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
67 %
3.6kmh
100 %
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.