10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendPartijen vragen opheldering aan B&W over proces rond komst tent asielzoekers in...

Partijen vragen opheldering aan B&W over proces rond komst tent asielzoekers in extra debat

Purmerend – Op 6 september moest de gemeenteraad van Purmerend uit de media vernemen dat er op de Baanstee Noord vanaf 1 oktober een tent zal verrijzen waar 450 asielzoekers in worden opgevangen. De communicatie over deze beslissing viel, zowel bij coalitie als oppositie niet in goede aarde. Vijf partijen hebben zich verenigd en vragen een openbaar debat aan over de gang van zaken.

PVV, Gemeente Belangen Purmerend, Forum voor Democratie, PB21 en Fractie Schaaij hebben gezamenlijk dit debat aangevraagd. Ze willen van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het kan dat de media eerder op de hoogte was gesteld dan de gemeenteraad. Ook de gemeenteraad van Edam-Volendam was al voor de publicatie op de hoogte.

Ook zetten de partijen vraagtekens bij het proces van besluitvorming en vragen zij de raad om een inhoudelijke mening: “Uit de stukken blijkt dat burgemeester Bijl in dit besluit doorslaggevend is geweest. Dit is een besluit met een significante impact. Zowel voor de asielzoekers zelf als voor de gemeente Purmerend en haar inwoners. Gezien de grote impact van het besluit vinden wij dat we dit als gemeenteraad van Purmerend niet slechts ter kennisgeving zouden moeten aannemen.”

Het debat zal plaatsvinden op dinsdag 13 september vanaf 21:00 uur in het stadhuis van Purmerend. De vergadering is openbaar en kan daarom zowel op locatie als online door geïnteresseerden worden gevolgd. Ook kunnen bewoners inspreken op dit onderwerp. Insprekers worden gevraagd zich in ieder geval een dag van te voren vooraf zich te melden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Gisteren verklaarde Staatsecretaris Erik van der Burg op televisie een gemeente nergens toe te kunnen dwingen.
  Geen medewerking daar denkt-ie het zijne van.

  Nu hebben we hier de ‘gedwongen’ opvang asielzoekers (100 personen, duur 1 jaar, o.b.v. HAR-COA) in hotel Van der Valk Zuidoostbeemster. Zij worden geacht hier een huis te krijgen.

  We krijgen ook nog 450 asielzoekers op de Baanstee voor min. 3 maanden in een tent.
  Uit de stukken blijkt dat burgemeester Bijl in dit besluit doorslaggevend is geweest: zijn afscheidscadeau aan (de inwoners van) Purmerend?!?!?

  Tot slot heeft Purmerend nog iets te verstouwen:
  Om de asielcrisis op te lossen gaat tijdelijk één op de acht sociale huurwoningen naar statushouders (asieldeal 26.08).
  Geen woord erover vernomen, geen woord…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.