29.3 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeBeemsterZeven leerlingen uit de Beemster al twee weken niet naar school in...

Zeven leerlingen uit de Beemster al twee weken niet naar school in Purmerend doordat taxibus niet komt

Beemster – Zeker zeven leerlingen uit de Beemster zitten al bijna twee weken noodgedwongen thuis omdat er voor hen geen vervoer naar school beschikbaar is. Het gaat om zes kinderen die naar een schakelklas moeten in Purmerend en een jongen van 7 die naar het speciaal onderwijs gaat in Zwaag. “Waarschijnlijk zijn er het veel meer”,  zegt Ineke Beuse van Vluchtelingenwerk, “maar dit is wat ik bij de gezinnen die ik begeleid aantref.”

Ineke heeft in de zeventien jaar dat ze dit werk doet, nog nooit meegemaakt dat het leerlingenvervoer niet in orde is. “Ik begrijp het ook niet want de meeste kinderen zaten ook voor de zomer al in het vervoer naar school.”

Volgens de gemeente Purmerend, die verantwoordelijk is voor het vervoer, komt het omdat een aantal aanvragen pas in de zomer -dus kort voor het begin van het schooljaar – is ingediend. En die aanvragen konden niet meteen verwerkt worden bij het begin van het schooljaar. Dat kost enkele weken.

Maar hoe kan het dan dat de een nu wel wordt gehaald en de ander niet terwijl de situaties hetzelfde zijn, vraagt Ineke zich af. Ze heeft er geen antwoord op gekregen en ook een woordvoerder van de gemeente zegt het niet te weten. En ook weten Ineke en de ouders niet wanneer het vervoer dan wel op gang komt. “Het is zeer verwarrend en onduidelijk.”

Alleen thuis

Alem, de moeder van de 7-jarige Nahom vertelt dat haar zoon de school heel erg mist. “Elke ochtend als hij opstaat vraagt hij mij: ‘Mama waarom komt de taxi niet. Waarom blijf ik alleen thuis’.” Nahom zit als een dood vogeltje op de bank en kijkt wat glazig naar de tv. Hij mist school, mist zijn twee beste vriendjes en wil graag weer meedoen met zijn favoriete vak gymnastiek.

Nou hebben de ouders van Nahom wel een brief gekregen dat hun zoon ook dit schooljaar recht heeft op vervoer. “Er staat alleen niet bij wanneer”, zegt Ineke die hoopt dat er snel duidelijkheid komt.

Bij de vervoerder Munckhof zijn de problemen niet bekend. Het is volgens een woordvoerder van het bedrijf zeker niet zo dat er onvoldoende chauffeurs zijn om de ritten uit te voeren. “Dat probleem hebben we in Amsterdam wel maar in Purmerend niet.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Veel te makkelijk allemaal. Het wordt de apathische (lees: luie) ouders van on-Nederlandse komaf allemaal aangedragen en als het ze niet aangedragen wordt, gebeurt er gewoon… NIETS! Dan blijft zo’n kind gewoon glazig kijkend op de bank zitten. Laten ze verdorie eens van hun dikke reet af komen en zelf eens zo’n kind naar school brengen, of laten brengen door een buurman/buurvrouw die er op weg naar het werk toch praktisch langs rijdt… of daar misschien wel een stukje voor wil omrijden, zolang het nog niet geregeld is. Zou ook goed zijn voor hun integratie, een beetje sociale interactie. Maar nee, zolang vluchtelingenwerk de pap niet in de mondjes giet en de pampertjes niet om doet, blijven ze gewoon dom voor zich uit zitten te kijken met de gordijnen dicht. Worden de boodschappen ook voor ze gedaan? Man man man.

 2. tja..in Nederland is bezuinigd de laatste jaren….en de werkenden !! moeten alles bekostigen dmv een belastingstelsel. Het is als een weegschaal….alles moet in balans blijven inkomsten en uitgaven.

 3. Ik vind dit zo iets stoms als je er echt zo mee zit dat je kind als een dooie mus op de bank zit moet je als ouder wat meer moeite doen om je kind naar school te brengen.
  openbaar vervoer, fietsen, lopen whatever misschien een goeie buur die even kan inspringen of je belt een taxi maar dat wil je natuurlijk niet betalen voor je kind die zo zielig is -.-”
  Er zijn landen waar kinderen 20km of meer naar school lopen met hoge temperaturen en hier maar als verwende kut kleuters gedragen bah

 4. Zeven kinderen zitten thuis omdat het vervoer niet geregeld is.
  Deze kinderen zijn onder begeleiding van Vluchtelingenwerk.

  Hoeveel kinderen zonder begeleiding van Vluchtelingenwerk zitten thuis omdat het vervoer niet geregeld is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
29.3 ° C
30.6 °
27.8 °
51 %
2.2kmh
66 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.