3.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendGehandicaptenzorg heeft extra personeel nodig: "Geen tijd meer voor een praatje"

Gehandicaptenzorg heeft extra personeel nodig: “Geen tijd meer voor een praatje”

Purmerend – De werkdruk in de gehandicaptenzorg is erg hoog. Er is veel te weinig personeel voor het zware en intensieve werk. Bewoner Melissa Decnop van de Odionvestiging in Purmerend merkt dat er daardoor vrijwel geen tijd meer is voor sociaal contact. “Even lekker een beetje kletsen is er niet meer bij.”

Ondanks haar grote mate van zelfstandigheid is er ook veel wat Melissa niet kan. “Ik moet worden geholpen met aan- en uitkleden, met douchen, naar het toilet en naar bed gaan.” En dat neemt allemaal al zoveel tijd in beslag dat de zorgbegeleiders van Odion geen tijd overhouden om even een kopje thee met Melissa te drinken. “Dat komt door een tekort aan medewerkers. Dat is heel erg jammer.”

Melissa heeft de spierziekte SMA, Spinale Spieratrofie, waardoor haar spieren steeds zwakker worden. “Ik zit nu in een traject met medicijnen, waardoor we hopen dat het stabiel blijft.” Ze heeft een elektrische rolstoel, waarmee ze met speels gemak door haar riante appartement rijdt.

Op de momenten dat er hulp in huis is, merkt ze dat er te weinig tijd is. “Dan is er weinig aanspraak. Dat je even lekker kunt kletsen, dat is nu minder, omdat er zo’n tekort is.”

Tekst gaat verder onder de video:

Extra aandacht

Tara Jane Thomas, teamleider van Odion herkent het beeld dat Melissa schetst. “We zijn met dertig bewoners en dat betekent een hele grote zorgvraag. En wat we nu zien is dat we onvoldoende personeel hebben om juist die extra aandacht te geven. Ze goed te begeleiden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. En je ziet ook dat door de werkdruk het praatje met de bewoners er dan bijvoorbeeld bij inschiet.” 

Volgens Tara Jane is er dan ook vooral behoefte aan zorgbeleiders en helpenden. “Mensen die dagelijks aan het bed staan van onze bewoners. En daarnaast is ook veel vraag naar begeleiders die samen met de bewoner een plan maken voor de toekomst.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Volgens de teamleider van Odion is vooral behoefte aan zorgbeleiders en helpenden.
  Dan is het schokkend om het relaas van mevrouw T….. B…. op de Facebookpagina te lezen.
  Quote:
  Ik had het werk graag gedaan, diverse keren op allerlei manieren geprobeerd daar aan het werk te komen, en aan alle kanten afgewezen. Ik was / ben zelfs bereid hier nog een studie voor te doen waar ik momenteel al mee bezig ben, maar er moeten wel ingangen zijn.

  En dit terwijl er zoveel nieuwe zorgbegeleiders en helpenden heel hard nodig zijn.
  Dit is immers geen werk wat gratis gedaan kan worden door vrijwilligers of mantelzorgers……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
3.5 ° C
5 °
2.2 °
82 %
3.6kmh
5 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.