8.1 C
Purmerend
woensdag 17 april 2024
HomePurmerend'Aanslag' op woning Rijnstraat

‘Aanslag’ op woning Rijnstraat

Purmerend – In de vroege ochtend van woensdag 14 september is een woning aan de Rijnstraat beschadigd geraakt. Zoals blijkt uit beelden kwam een persoon vermomd met een bivakmuts aanlopen bij de voordeur met een fles in de hand. Nadat de persoon wegrende in de richting van de Waalstraat vloog de deur in brand, waarbij een knal te horen was.

De knal was tot in de wijde omtrek te horen. “Zelfs in de Zuidoostbeemster werden we wakker van de knal.” Een buurtbewoner spreekt van een aanslag op de woning. “Die knal was zo hard dat ik rechtop in mijn bed stond. Dit was niet normaal. Ik hoop dat ze die gast pakken.”

De bewoners van de woning moesten deze verlaten via een ladder, die een hulpvaardige buurman ter beschikking stelde. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer bluste de brand.

Getuigenoproep

Naast een sporen- en buurtonderzoek onderzoekt de recherche het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 03.15 uur, voor, tijdens of ná de brand, de mogelijke verdachte gezien in de omgeving van de Rijnstraat? Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
8.1 ° C
10.7 °
5.6 °
78 %
5.8kmh
85 %
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.