20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendHarddrugs blijkt suiker, politie houdt Colombianen aan wegens witwassen

Harddrugs blijkt suiker, politie houdt Colombianen aan wegens witwassen

Uitdam – De politie in Amsterdam controleerde dinsdag een personenauto die bleek te zijn voorzien van een zogenaamde verborgen ruimte. In de auto zaten twee mannen van Colombiaanse afkomst. Omdat de auto nader onderzocht moest worden bracht de politie de twee mannen naar hun verblijfadres, een woning op een vakantiepark in Uitdam.

Daar aangekomen zagen de politiemensen verpakkingsmaterialen liggen die gebruikt worden voor het verpakken van drugs, alsmede drie blokken die eruit zagen als drugs. Hierop zijn de mannen aangehouden.

Bij een verdere doorzoeking van de woning werd in totaal 20 kilo aangetroffen van deze witte blokken. De eerste aanwijzing gaf aan dat het om cocaïne gaat. Ook werden enkele tienduizenden euro’s in contanten aangetroffen.    

De blokken en het geld zijn in beslag genomen. De verdachten, een 30-jarige en een 22-jarige man uit Colombia, zitten in het cellencomplex. De auto wordt aangeboden voor vernietiging vanwege het aanwezig hebben van de verborgen ruimte.

Na een analyse van de blokken bleek dat het om suiker ging. De verdachten blijven echter wel in hechtenis. De verdenking is nu gericht op witwassen vanwege de aanwezigheid van de grote hoeveelheid contant geld. De politie zet het onderzoek voort, ook wat de rol van deze hoeveelheden suiker betreft.  Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.