14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePurmerendToo Good To Go: de app om voedselverspilling tegen te gaan, wij...

Too Good To Go: de app om voedselverspilling tegen te gaan, wij haalden drie Magic Boxen op

Purmerend – Via kennissen en vrienden hoorden we er van. Een app die voedselverspilling tegen gaat door het aanbieden van Magic Boxen. Iedere dag wordt er heerlijk eten verspild in supermarkten, bakkers, restaurants, hotels, bij producenten en in andere winkels – alleen omdat het niet op tijd verkocht wordt.

Wist u dat er jaarlijks in Nederland alleen al zo’n 589 miljoen kilo aan voedsel wordt verspild? En dat dat goed is per Nederlander voor zo’n 120 euro jaarlijks? Als we niets meer verspillen dan levert dat een vermindering van ongeveer 20% aan uitstoot op. Too Good To Go is al twee jaar bezig en heeft al 15 miljoen maaltijden gered van verspilling.

Via de Too Good To Go-app kunnen consumenten een Magic Box – een verrassingspakket met overgebleven eten – kopen en ophalen bij een van hun partners. En dat voor een scherpe prijs. Zo zijn er in de app ook groente en fruit boxen, brood boxen en middag boxen te vinden. In Purmerend doen 27 winkels mee.

De producten die je krijgt zijn tegen houdbaarheidsdatum, maar volgens Too Good To Go is dat niet echt een probleem. “Omdat houdbaarheidsdata indicatief zijn, kan voedsel nog prima worden gegeten als de geur en smaak in orde zijn. Consumenten zouden daarom vaker een beroep moeten doen op hun zintuigen om de houdbaarheid van een product te bepalen.”

We gingen op pad en bestelde deze week drie Magic boxen bij de Vomar op het Van Damplein in de Weidevenne en van Burgplein in de Purmer-Zuid. Daar moesten we wel een paar dagen wat voor doen want voor we het wisten waren de Magic Boxen uitverkocht. Het blijkt dus best wel een succes. De boxen kosten € 4,99 de stuk en er moet direct in de app afgerekend worden.

Magic Box Vomar Weidevenne 15/09/2022

Afgelopen donderdag haalde we de eerst Magic Box op bij de Vomar in Winkelcentrum Weidevenne. Ze stonden al klaar achter bij de servicebalie. Bij het in ontvangst nemen zien we dat we twee verpakkingen met bio kogelbiefstuk krijgen, aardappelschijfjes, twee maaltijdsalades, yoghurt, plantaardige melk en een beenham salade van Johma. Al met al goed voor zo’n 30 euro aan etenswaar. Vooral de biefstukken en de aardappelschijfjes de volgende dag vielen in ons huishouden goed.

Magic Box Vomar Weidevenne 18/09/2022

Vandaag gingen we weer op pad om te kijken wat er vandaag in de Magic Boxen zou zitten die we gisteren besteld hadden. Aangekomen bij de Vomar in Winkelcentrum Weidevenne moeten we even wachten. Het lijkt wel of ze er nog niet aan toegekomen waren want we zien medewerkers door de winkel rennen. Na ongeveer 10 minuten kregen we de Magic Box en we kregen 300 gram bio half om half gehakt, kwark, Mozzarella maaltijdsalade, zakje wortel, roerbakgroenten en sojamelk. Bij elkaar goed voor zo’n 15 euro aan etenswaar.

Magic Box Vomar Meerland 18/09/2022

Door naar de Vomar in Winkelcentrum Meerland. Daar stond alles klaar en werden we blij verrast wat we kregen. Vleeswaar Fricandeau, gerookte kip, bieten, 500 gram kipfilet, Italiaanse broodjes met gehakt, groentemix voor de nasi, BBQ speklapjes, een poke bowl met zalm en een pakje zoete gesneden aardappelen. Deze box was goed voor zo’n 33 euro aan etenswaar.

We eten vanavond friet van zoete aardappelen met de BBQ speklapjes en daarnaast ieder een deel van de maaltijdsalade. Voor morgen staat er nasi voor het avondeten met de gerookte kip en kipfilet erdoor. Gelukkig hebben we nog rijst in huis, dus boodschappen hoeven we niet te doen morgen. Naar mijn werk neem ik morgen voor de lunch de Italiaanse broodjes mee.

Resume

Het is leuk om eens te proberen. Het nadeel is dat de boxen snel gaan. Een ander nadeel is dat je niet weet wat je krijgt en dat er ook wel eens wat in kan zitten wat je absoluut niet lust. Maar je kunt er in ieder geval wel goed van eten voor een lage prijs en vaak ook voor meerdere dagen als je creatief in de keuken bent. En je hebt jezelf tegen voedselverspilling hard gemaakt en de wereld weer een stukje beter gemaakt.

De app van Too Good To Go is te vinden in de verschillende appstores. Uiteraard horen wij ook graag uw verhaal en ervaring.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.