20.2 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendKleurrijke metamorfose voor amfitheater Purmerend

Kleurrijke metamorfose voor amfitheater Purmerend

Purmerend – Op zaterdag 17 september vond de feestelijke opening van het gerestaureerde amfitheater plaats voor genodigden. Het amfitheater in het Leeghwaterpark – dat vanoudsher een belangrijke culturele betekenis heeft voor de inwoners in Purmerend – heeft recentelijk een metamorfose ondergaan. Ook werden de nieuwe regenboogkunstwerken onthuld.

Bij de opening waren diverse culturele optredens. Zo opende Theatergroep Flexibel met een koninklijk optreden. Het gedicht van het kunstwerk werd door de dichter zelf voorgedragen. Wethouder Eveline Tijmstra van Cultuur stond stil bij het opknappen van het amfitheater en de mogelijkheden die het amfitheater biedt voor voorstellingen, optredens, concerten en andere bijeenkomsten. Marcel Kapteijn sloot het evenement muzikaal af.

Wethouder Harry Rotgans (Zorg) besteedde aandacht aan de kunstwerken vanuit inclusiviteit: iedereen in onze gemeente mag er zijn. Jan Stel en Arjan Jansen hebben het kunstwerk vakkundig aangebracht en het gedicht is afkomstig van Sebastiaan Stroosnijder.

Foto’s: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.2 ° C
21.7 °
18.9 °
66 %
6.7kmh
22 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.