14.7 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendVossen door wildcamera in de nachtelijke uren gespot in het Purmerbos

Vossen door wildcamera in de nachtelijke uren gespot in het Purmerbos

Purmerend – Na de aanschaf van een wildcamera ging Timo aan de gang. Na het instellen van de camera plaatste hij gisteravond de wildcamera in het zuidelijke deel van het Purmerbos. Hopende op beelden van een vos of andere dieren die daar rondlopen. Vanochtend werden de gemaakte beelden bekeken en daar waren de beelden waar hij op hoopte. Konijnen, hazen en zelfs unieke beelden van een vos.

Timo is een dierenliefhebber en wil graag de beelden delen met onze lezers. “Ik ben blij dat het gelukt is. De vos staat erop, al zijn het maar een paar frames. Volgens mij is dit de eerste keer dat er beelden vanuit het Purmerbos zijn van een vos in de nachtelijke uren, althans beelden die openbaar zijn.”

“Wist je dat een vos dagelijks ongeveer vijfhonderd gram aan voedsel moet binnenkrijgen. Een vos doodt soms meer dan hij nodig heeft. Vooral op plaatsen waar meerdere prooidieren op elkaar zitten en niet kunnen ontsnappen, kan hij een ware slachtpartij aanrichten. Voedselresten worden begraven en later weer opgezocht. Een vos is meestal zeer succesvol in het terugvinden van begraven voedsel.”

De vos leeft meestal in een groep van zo’n zes dieren, zegt Timo. “Het territorium van een vos kan tot 12 km² bedragen, al naargelang van voedselaanbod, veilige nestplaatsen en dergelijke. Het biotoop wordt afgebakend met geursporen, voornamelijk urine en uitwerpselen, die worden geplaatst op duidelijk zichtbare en ruikbare plaatsen, maar vooral op vaak gebruikte plaatsen. Het ziet er naar uit dat deze groep vossen hun intrek hebben genomen in het zuidelijke deel van het Purmerbos.”

Timo wil nog veel meer doen met de wildcamera. “Zo wil ik nog de ransuilen die in Purmerend zitten voor de camera en ik heb nog meer ideeën. Die beelden krijgen de lezers vanzelf te zien.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
3.3kmh
100 %
vr
15 °
za
15 °
zo
19 °
ma
23 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.