27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendEen inkijkje in de crisisnoodopvang voor asielzoekers op de Baanstee-Noord, morgen eerste...

Een inkijkje in de crisisnoodopvang voor asielzoekers op de Baanstee-Noord, morgen eerste bewoners verwacht

Purmerend – Morgen komen de eerste bewoners van de 450 asielzoekers aan bij de noodopvang in de Baanstee-Noord. De eerste groep van 225 bewoners, waaronder ongeveer 50 kinderen, zal dan daar hun intrek nemen. Deze groep komt uit Assendelft waar ze al een tijdje verbleven. Daarna zal binnen twee weken de locatie van de noodopvang uitgebreid worden naar 450 opvangplekken.

Wat opvalt is dat er nog veel moet gebeuren op de locatie. De werklui moeten nog flink wat slagen maken voordat bewoners van de crisisopvang daar morgen terecht kunnen. Machines en gereedschappen maken overuren. Een medewerker gaf aan dat er vandaag nog dag en nacht wordt doorgewerkt. “Dit moet klaar voor morgenmiddag.”

Tekst gaat door onder foto

De eerste tent voor de opvang van 225 asielzoekers is bijna klaar.

De crisisnoodopvang is samen met Edam-Volendam en Purmerend opgezet. Het Rijk heeft in het Veiligheidsberaad de Veiligheidsregio’s verzocht om op zeer korte termijn een extra stap te zetten in het stabiliseren van de asielopvangketen. De gemeente Purmerend pakt samen met gemeente Edam-Volendam haar verantwoordelijkheid in de deze regionale opgave en landelijke crisis.

Met Edam-Volendam is afgesproken dat deze gemeente de coördinatie voert op zorg en welzijn. Maatschappelijke organisaties hebben in gezamenlijkheid een programma opgesteld. Doel is om op locatie zoveel mogelijk aanbod voor jong en oud te organiseren.

Onderwijs

Zowel het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs heeft aangegeven dat ze hun best doen om een passend aanbod mogelijk te maken. Op de locatie zijn ruimtes waar zowel voor kinderen als volwassenen onderwijs gegeven kan worden. Onderwijspartijen kijken ook naar mogelijk gebruik van hun huidige locaties.

Er zijn voor de eerste maand vijftig fietsen gehuurd bij een lokale ondernemer zodat de bewoners zich vrij kunnen bewegen. De opvang op de Baanstee-Noord zal volgens beide gemeenten tot 31 december 2022 open blijven. Vanmiddag was er een inloopmiddag voor omwonenden en bedrijven uit de buurt. Wij namen een kijkje.

Fotografie: Regio Purmerend

De wasgelegenheden moeten nog worden afgemaakt.
De tweede tent voor de opvang van nog eens 225 asielzoekers moet over twee weken klaar zijn.
De bedden staan bij elkaar.
Een van de toiletgroepen.
Douche gelegenheden.
Veel busjes en materiaal. Met man en macht wordt er gewerkt.
Bedden.
Dronebeeld: Rob Klaucke

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.