16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendGevaarlijk fietspad op Hoornsebrug wordt eindelijk aangepakt

Gevaarlijk fietspad op Hoornsebrug wordt eindelijk aangepakt

Purmerend – Het was de Fietsersbond afdeling Waterland al jaren een doorn in het oog. De fietsersbond geeft al meer dan twee jaar aan dat de oostkant van het fietspad op de Hoornsebrug erg gevaarlijk is uitgevoerd. Ondanks geregeld overleg met de gemeente Purmerend kwam er maar geen oplossing, maar daar komt nu een einde aan.

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegen aan komen en vallen”, schreef voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland eerder aan het college van B&W.

Oplossing

In overleg met de Fietsersbond en politie is er nu voor gekozen om een fietsvriendelijke afscheiding aan beide zijden van het fietspad aan te brengen, schrijft de gemeente Purmerend. “De gekozen afscheiding heeft een afgeschuinde rand en een beperkte hoogte waardoor de trapper van een fiets kan ronddraaien zonder de afscheiding te raken. De aanpassing wordt over de volledige lengte toegepast, daar waar de bestaande afscheiding te hoog is.”

De werkzaamheden vinden plaats in de kerstvakantie (2022) en in week 1 van het nieuwe jaar. Door de gemeente is gekozen voor deze periode om te zorgen dat schoolgaande leerlingen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Kosten: €35.332,75 exclusief de BTW 

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.