23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeMarkenOordeel gerechtshof: zaak 14-jarige Tamar uit Marken moet heropend worden

Oordeel gerechtshof: zaak 14-jarige Tamar uit Marken moet heropend worden

Marken – Het gerechtshof in Amsterdam heeft besloten dat de zaak, tegen de chauffeur die de 14-jarige Tamar uit Marken zou hebben doodgereden, heropend moet worden. Advocaat Sébas Diekstra bevestigt dat de man vervolgd moet worden, ditmaal voor het veroorzaken van een verkeersongeval door schuld, het verlaten van de plaats van een ongeval en het nalaten om hulp te verlenen. 

De man stond eerder al voor de rechter, maar het OM besloot toen dat hem de dood van Tamar niet kon worden verweten. De man uit Duitsland verklaarde wel gevoeld te hebben dat hij ‘ergens overheen reed’, maar dat hij niet wist dat het om een persoon ging. Het OM besloot toen dat niet bewezen kon worden dat de man Tamar had doodgereden, aangezien het mogelijk was dat ze eerder al was aangereden. 

De ouders van het meisje tekenden direct bezwaar aan door een artikel 12-procedure te starten. Dat is een klacht tegen het Openbaar Ministerie. In maart werd al besloten dat er opnieuw onderzoek gedaan moest worden door het OM, nu is duidelijk dat de verdachte dus ook opnieuw vervolgd moet worden. 

Advocaat Sébas Diekstra, die de ouders van Tamar bijstaat, laat weten: “De beslissing van het gerechtshof geeft de ouders nu het volste vertrouwen dat er uiteindelijk recht gedaan zal worden aan de zaak én aan Tamar. Daar mag niet onvermeld bij blijven dat de wijze waarop politie en Openbaar Ministerie zich afgelopen periode hebben ingezet voor de zaak-Tamar een enorme steun voor mijn cliënten is geweest.”

Vermist

De 14-jarige Tamar uit Marken werd in juli 2020 dood gevonden langs de weg. Ze was een avond eerder als vermist opgegeven door haar ouders, bij wie ze was weggelopen na een ruzie. 

Wat volgde was een langlopend onderzoek naar de precieze omstandigheden van de dood van Tamar. Daarbij werd onder andere hulp van het publiek ingeroepen: in de buurt van het ongeluk werd niet meer gevonden dan een klein stukje plastic, dat uiteindelijk bij een auto bleek te horen. Tamar was waarschijnlijk door die auto aangereden, uit onderzoek bleek dat ze op slag dood was.

Artikel 12

In de eerste instantie werd de chauffeur uit Duitsland alleen vervolgd voor het kijken op zijn telefoon tijdens het rijden. Hij kreeg daar een boete van 1.500 euro voor: fors hoger dan normaal, maar voor de nabestaanden van Tamar geen gerechtigheid. Die man was volgens het AD overigens onvindbaar: de boete kwam niet betaald retour. De ouders van Tamar willen dat de chauffeur opnieuw terecht moet staan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.