3.5 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomeEvenementPolitie organiseert evenement 'Gamen met de politie, alleen voor meisjes'

Politie organiseert evenement ‘Gamen met de politie, alleen voor meisjes’

Purmerend – De politie constateert dat gamende meisjes anders behandeld kunnen worden tijdens het gamen. Mannen verlaten het groepje waar ze inzitten, maken ongepaste opmerkingen óf ze zijn gelijk verliefd. Er zijn daarom veel vrouwen die een gamertag gebruiken waaruit niet afgeleid kan worden dat het een vrouw is, ze gebruiken hun microfoon op de headset niet en sommigen gebruiken zelfs stemvervormers.

De politie kent het project ‘Gamen met de politie’, een manier om in contact komen met de jeugd. Niet alleen in de buurt, maar ook in de digitale wereld. Om deze meisjes een luisterend oor te bieden en aandacht te vragen voor het feit dat gamende vrouwen/ meiden nét zo normaal zijn als gamende mannen/ jongens organiseert de politie dit evenement.

Er wordt tijdens het evenement samengewerkt met reguliere politiemensen en specialisten van de vakgroepen COPS (Cyber Offender Prevention Squad), re_B00TCMP en de vakgroep gaming. De laatste is het kennisplatform op het gebied van gaming en gamification, en heeft binding met diverse gebieden binnen de politie: opsporing, preventie en werving en selectie. Want er werken ook veel vrouwen bij de digitale politie. Op het programma staan onder meer lezingen van cyberspecialisten over dit onderwerp. Naast een spelcarrousel kunnen de deelnemers trachten te ontsnappen uit deze politie escaperoom cybercrime en de re_BOOTCMP test doen. En natuurlijk gamen met en tegen de politie…..!

Voor algemene informatie:  https://www.politie.nl/onderwerpen/gamen-met-de-politie.html

Deelnemers zijn welkom in het esport centre H20, Spinnekop 2 in Purmerend. Op het programma op zaterdag 26 november tussen 13.00 en 18.00 uur staan lezingen van cyberspecialisten en medewerkers van de politie. De doelgroepen zijn primair meisjes tussen 12 en 18 jaar, èn hun ouders die gedeeltelijk een andere programma krijgen. Vanwege organisatorische redenen moet je je opgeven via onderstaand ‘tipformulier’. De toegang is gratis.

Geef je dus op via het ‘tip’formulier op politie.nl en vul je naam en leeftijd in en met hoeveel personen je komt!



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
3.5 ° C
6.1 °
1.6 °
80 %
0.5kmh
13 %
ma
10 °
di
11 °
wo
12 °
do
11 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.