Purmerend – Op dinsdagochtend werden ambulance en politie opgeroepen om assistentie te verlenen bij een verkeersongeval in de Weidevenne. Ter plaatse stelde de politie een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding, zodoende moest de vrouwelijke bestuurder ook een (standaard) blaastest ondergaan.
Op de locatie van het ongeval blies de zij een ‘F’, daarop werd de bestuurster meegenomen naar het politiebureau voor een aanvullend onderzoek. Tot de verbazing van de agenten blies zij op het bureau 1375 ugl. Dat is meer dan zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol van 220 ugl. En bijna twee en een half keer zoveel als het het aantal ugl waarbij je je rijbewijs moet inleveren. Het roze kaartje ben je kwijt als je meer dan 570 ugl blaast.
Er is proces-verbaal opgemaakt voor zowel de aanrijding als het rijden onder invloed. Het rijbewijs is verzonden naar het OM waar de verkeersofficier een beslissing zal maken.
Correctie:
blij=bij
Mevrouw heeft fiks ingenomen.
In één eenheid alcohol zit gemiddeld 10 gram alcohol.
Een gezonde lever doet er ongeveer 1,5 uur over om 1 glas af te breken.
Dit betekent dat hoe meer je drinkt, hoe langer je lichaam erover doet om dit af te breken.
Na een avondje uitgaan zal dit gemiddeld een dag zijn voordat er niks meer te zien is in het bloed.
(Bron:Jellinek)
Goddank is de tegenpartij een boom i.p.v. een persoon.
Misschien hoogste tijd dat je even thuis een blaastestje doet als je in de 24 uur vooraf alcohol hebt gedronken……en blij twijfel niet achter het stuur van je auto/vrachwagen/bus o.i.d. kruipen en gaan rijden.
Want: zelfs de beste chauffeur is onder invloed een beroerde bestuurder.