4.6 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendGemeente en Veiligheidsregio onderzoeken mogelijke wantoestanden in noodopvang asielzoekers

Gemeente en Veiligheidsregio onderzoeken mogelijke wantoestanden in noodopvang asielzoekers

Purmerend – De Gemeente Purmerend en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gaan gezamenlijk onderzoek doen naar mogelijke wantoestanden in het tentencomplex op de Baanstee waar de noodopvang voor asielzoekers gevestigd is. Dat liet de gemeente Purmerend vanmiddag in een brief aan de gemeenteraad weten.

“Deze week ontvingen wij van een journalist een reeks persvragen en verhalen over de crisisnoodopvang in Baanstee-Noord. Een deel van deze verhalen was tot nu toe niet bij ons bekend. De persvragen bevatten onder meer informatie van bewoners van de huidige opvanglocatie, en (ex-)medewerkers en de voormalige manager van de opvanglocatie in Assendelft. Het gaat om informatie over mogelijke wantoestanden. Wij schatten in dat deze informatie een grote impact heeft op de samenleving, het ingehuurde personeel, de eigen gemeentelijke organisatie en uw raad”, aldus de gemeente Purmerend.

Eerder publiceerde het NHD een artikel over de situatie in het tentencomplex op de Baanstee. De gemeente Purmerend bevestigt dat ter voorbereiding van het artikel er door een journalist van het NHD zowel persvragen als een concepttekst zijn ingezonden. Een gedeelte van de tekst en de gestelde vragen gingen over de opstartproblemen in het complex. Maar voor een deel was de informatie ook nieuw. Dit deel van de concepttekst ging over wat de gemeente nu ‘mogelijke wantoestanden’ noemt.

Publicatie van een gedeelte van de concepttekst

Dit gedeelte van de tekst is door het NHD niet gepubliceerd. Een journalist van het NHD bevestigt aan Regio Purmerend dat dit op korte termijn wel zal gaan gebeuren, maar dat bij alles wat het mediabedrijf in deze context oppakt, er meer boven tafel komt. Een exacte publicatiedatum is daarom nog niet bekend, maar zal niet erg lang op zich laten wachten.

“De gemeente Purmerend en de Veiligheidsregio ZW onderzoeken op dit moment deze mogelijke wantoestanden. Afhankelijk van wat daar uitkomt zullen wij kijken wanneer en op welke manier wij daar over zullen gaan informeren.”

Het college van de gemeente Purmerend kreeg de afgelopen periode regelmatig kritiek van een aantal partijen dat zij dingen uit de media moesten vernemen. Doormiddel van deze brief aan de raad, hebben zij de raad wellicht op tijd willen inlichten. Om welke wantoestanden het zou kunnen gaan, weet ook de gemeenteraad op dit moment echter ook nog niet. Dat zal waarschijnlijk blijken uit het artikel van het NHD dat een dezer dagen gepubliceerd zal worden.

Voormalig manager van Assendelft

Regio Purmerend sprak tevens met Myra Koomen, de voormalig manager van de opvang in Assendelft. De gemeente Purmerend geeft in haar brief aan dat er tevens informatie vanuit Koomen in de mail van de journalist staat. “Een gedeelte van de bewoners en een deel van het personeel van Assendelft is meegegaan naar de nieuwe locatie in Purmerend. De gemeente Purmerend heeft er voor gekozen om het management van de locatie in eigen regie voort te zetten. Dat is prima. Ik ben met veel plezier weer op twee andere locaties aan de slag”, aldus Koomen.

“Ik ben inderdaad benaderd door een journalist. De vragen gingen voornamelijk over waarom ik niet ben overgekomen naar Purmerend. En over het feit dat een gedeelte van het personeel mij niet graag als manager mee wilde hebben. Ik heb daar vrede mee. Ik herken niets in ‘wantoestanden die grote impact kunnen hebben’ zoals de gemeente schetst. Überhaupt zou ik het dan de taak vinden van de nieuwe locatiemanager om daar openheid over te geven, maar ik herken het niet.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Dit is nog maar het begin staks wild west in purmerend de gemeente heeft wat binnen gehaald

  2. Op NHD (https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221028_62061777):
    Quote
    Een woordvoerder licht toe dat voor het onderzoek een extern bureau wordt ingeschakeld om onafhankelijk te worden uitgevoerd. „Met de brief hebben we tot nu toe alleen de intentie* voor een dergelijk onderzoek uitgesproken. De manier waarop weten we nog niet. Daar zal een externe partij voor benaderd worden.”
    Unquote
    *intentie= bedoeling, voornemen (Bron: Van Dale)

  3. Een heel verhaal.
    ‘Na veel geschrijf en gewrijf’ weet de lezer……
    Juist helemaal niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.6 ° C
6.7 °
3.3 °
76 %
0.9kmh
88 %
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °
ma
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.