14.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendTweede groep neemt intrek in crisisnoodopvang Baanstee Noord, opvang tot 1 april...

Tweede groep neemt intrek in crisisnoodopvang Baanstee Noord, opvang tot 1 april 2023

Purmerend – Vanaf vandaag neemt een kleine groep asielzoekers zijn intrek in de crisisnoodopvang op de Baanstee Noord. De gemeente Purmerend en Edam-Volendam kiezen ervoor om daar steeds een kleine groep aan toe te voegen om de begeleiders en de huidige bewoners aan elkaar te laten wennen en hiermee de overgang naar een grotere bezetting van in totaal 450 mensen geleidelijk in te zetten.

Eigenlijk zou er al begin oktober een aanvang worden gemaakt om de nieuwe groep van 225 mensen te huisvesten, maar door problemen met diverse lekkages in het tentencomplex werd dit steeds uitgesteld. De Veiligheidsregio heeft aanvullend werk uitgevoerd om de lekkage te verhelpen. De brandweer heeft daarna de tent getest op zware regenval. Het COA, Vluchtelingenwerk en de projectmanagers van de gemeenten Edam-Volendam en Purmerend geven nu aan dat de situatie veilig genoeg is voor inhuizing van nieuwe bewoners.

“Ondanks de sobere vorm van de crisisnoodopvang, voldoet deze aan de COA-normen. In de tussentijd staan er 225 bedden leeg in de tweede slaaptent, terwijl de situatie in Ter Apel er vooralsnog niet beter op wordt.” Beide gemeentes hebben op basis van deze overwegingen besloten om het inhuizen op te gaan starten vanaf 15 november.

Eerder was er sprake van dat de crisisnoodopvang tot 31 december 2022 zou gaan duren. Dit is nu verschoven naar 1 april 2023. Ook loopt er een onderzoek door beide gemeentes en de Veiligheidsregio naar mogelijke wantoestanden in de crisisnoodopvang.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Een paar weken geleden stonden de regionale dagbladen vol met verhalen over mogelijke wantoestanden in noodopvang asielzoekers in Purmerend.

    Gevolgd door radiostilte.

    Nu vult de Overheid de lege plaatsen op en en passant verschuift 31 december 2022 naar 1 april 2023.
    Dit is wel een hele, vroege maar vooral slechtste 1 april grap ooit…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.3 °
82 %
4.9kmh
29 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.