20 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeColumnColumn van Tor Narra: Continuïteit en macht!

Column van Tor Narra: Continuïteit en macht!

Purmerendse ambtenaren die zich in 2015 verzetten tegen sektarische religieuze
levensbeschouwingen moesten het veld ruimen. Zij werden door voormalig burgemeester Bijl opgespoord, belasterd en met geheimhoudingsverklaringen afgekocht. Daarmee kwamen de onzuivere praktijken waartegen zij zelf in opstand kwamen in de doofpot terecht.

Ik heb uiteraard zo mijn mening over deze mensen die van de ene op de andere dag, zonder ook maar afscheid te kunnen nemen van hun collega’s, een ‘nieuwe uitdaging’ zochten? Zij kozen niet voor waarheidsvinding maar voor een financiële ‘beloning’ om hun mond te houden.

De burgemeester geeft geen inzage aan de raad over wat het totaalbedrag van het ‘transitiebudget’ naar de organisatiewijziging is. Gemeentegeld misbruikt om schimmige praktijken van bestuurders en ambtenaren te verhullen. Het is juist daarom dat ik ervoor pleit dat de gemeenteraad initiatieven ontwikkelt om ‘gangbare’ geheimhoudingsprocedures aan te passen.

In mijn voormalige politieke rol in deze stad heb ik meermaals de – nog steeds bestaande – angstcultuur in het gemeentehuis ter sprake gebracht. Voor degenen die mij beter kennen behoef ik niet uit te leggen welke intimiderende en belasterende corruptie dat mij persoonlijk heeft gebracht. Het personeelsverloop door het schrikbewind bij de gemeente is hoog.

Bestuurders moeten er blijkbaar ook aan geloven. Zo is wethouder Thijs Kroese ‘tijdelijk’ vervangen omdat hij de ‘werkdruk’ niet aankan en stapt wethouder Eveline Tijmstra op om redenen die niet geheel duidelijk zijn. Blijkbaar ook ‘op zoek naar nieuwe uitdagingen’. In haar ‘vertrekrede’ aan RegioPurmerend somt zij op wat zij de afgelopen 12 jaren heeft bereikt. Gaat zij er prat op dat haar partij een boegbeeld is in de ‘strijd tegen eenzaamheid’ in onze gemeente en geeft ze de rol van haar eigen partij te veel krediet over de kentering in de toenmalige plannen voor hoogbouw op het terrein van het óude postkantoor.

Hoewel de ‘eenzaamheidsintentie’ als belangrijk beleidspunt door de gehele raad werd vastgesteld hing het CDA destijds haar eenzijdige eenzaamheidspropaganda op in het stadhuis. Op mijn verzoek werd deze politieke mispresentatie verwijderd. En heb ik tijdens de dwangmaatregelen van de overheid – gedurende de griepcrisis die men corona pleegt te noemen – geen enkel pleidooi over eenzaamheid van deze partij vernomen? Sterker nog! Concrete acties om eenzaamheid te ‘bestrijden’ zijn er niet.

En de grote broek over de nieuwbouw van het postkantoor? Het CDA vond het nodig om een ‘nieuwe bestemming’ vast te stellen? Ondanks dat het toen bestaande bestemmingsplan binnenstad de lading dekte. Dit etalagegedrag was vooral een PR-stunt. Ik meen zelfs dat een column van mijn hand wel eens een grotere impact heeft gehad. Ik ben dan ook niet zo onder de indruk van de ‘resultaten’ van dit CDA. Een partij die zich wat mij betreft te veel heeft laten leiden door haar ‘grootste’ coalitiepartner, de belangen- en politiepartij in onze gemeente.

Daar waar constant mensen wegvallen uit ons openbaar bestuur en de continuïteit van ons bestuur op oud-politiemensen en amateurpolitiek in onze stad rust, is onze politieke vertegenwoordiging eenzijdig en onevenredig verdeeld. Daar komt bij dat in het land der blinden…………. ‘de coalitiemacht’ in onze gemeente vooral wordt uitgeoefend door partijen die weinig inhoud bieden.

Tor Narra – 16 november 2022Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20 ° C
21.2 °
18.9 °
71 %
4.5kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.