24.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendSVP ziet af van bouw tweede BioWarmteCentrale - Gestegen investeringskosten leiden tot...

SVP ziet af van bouw tweede BioWarmteCentrale – Gestegen investeringskosten leiden tot afstel

Purmerend – Door stijgingen in de verwachte investeringskosten van de installatie ziet SVP af van de realisatie van een tweede BioWarmteCentrale. Bij herijking van de businesscase blijkt dat het onverstandig is de bouw door te zetten.

In 2020 is, op basis van cijfers van dat moment, besloten tot de bouw van een tweede BioWarmteCentrale als duurzame bron voor de warmtelevering in Purmerend. De bouw zou naar verwachting starten in 2023.

Door corona, de daaropvolgende energiecrisis en inflatie zijn de geraamde investeringskosten fors gestegen en blijkt de businesscase niet meer houdbaar.

SVP heeft besloten in te zetten op het verder optimaliseren van de bestaande BioWarmteCentrale en het verbeteren van het warmtenet om een stabiele en betrouwbare warmtelevering voor de komende jaren te blijven verzorgen.

Ook gaat SVP het onderzoek voortzetten naar de inpassing van andere duurzame bronnen zoals aardwarmte (geothermie) en warmte uit afval- en oppervlaktewater met als uiteindelijke doelstelling een volledig CO2 vrije warmtelevering aan de gemeente Purmerend.

Daarmee worden de bronnen van warmte meer divers en de afhankelijkheid van één soort bron minder groot. Op deze manier wordt er gestaag verder gewerkt aan de missie van SVP “Samen Werken aan Klimaat”.

Het besluit om niet door te gaan met de bouw van een tweede BioWarmteCentrale heeft geen consequenties voor de klanten. Met de optimalisatie van de bestaande centrale en het warmtenet, en met de mogelijkheid om andere duurzame bronnen toe te voegen is de leveringszekerheid goed geborgd en kunnen de komende jaren nieuwe gebouwen en bestaande woningen in gasvrij-wijken worden aangesloten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Eindelijk komt de ruimte nu weer vrij voor het Van der Valkhotel op de Baanstee Noord. Een optie die aan ‘Van derValk Beemster’ door de gemeente was aangeboden en die serieus in overweging werd genomen. Ik zie het voorstel van gemeente Purmerend graag tegemoet.

  2. Ik had liever gezien dat ze van die idioot grote prijsverhoging hadden afgezien.
    Nu betalen klanten van de stadsverwarming een bedrag van € 36,22 per gigajoule warmte.
    Het tarief wordt (gekoppeld aan het prijsplafond voor gas) per 01.01.2023 € 47,39 per gigajoule warmte voor de eerste 29 gigajoule, daarboven is het tarief nog hoger.
    En de BTW gaat per 01.01.2023 terug naar 21%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
24.6 ° C
26.2 °
23.3 °
54 %
1.8kmh
100 %
ma
25 °
di
18 °
wo
22 °
do
23 °
vr
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.