23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeColumnColumn van Tor Narra: Wereldbeeld!

Column van Tor Narra: Wereldbeeld!

Beste gemeente Purmerend. Graag wens ik een beroep te doen op uw ‘wettelijke’ bepaling in de APV over ondermijning.

Door uw bestuurlijke jaknikker – voormalig burgemeester Don Bijl – destijds ingevoerd. Hierbij vooral geïnstrueerd door ongekozen collega-burgemeesters uit de Vereniging van Nederlandse Gemeentes, om zogenaamd ‘bepaalde criminele activiteiten’ op voorhand en zonder het recht op verweer van eventuele verdachten te bestraffen. Dat heeft Bijl uiteraard nooit zelf bedacht. Intellectueel gesproken is hij daartoe niet in staat.

Dat voormalig burgemeester Bijl dergelijke intimiderende overheidssancties wenste toe te passen komt vooral voort uit stigmatiserende bestuurlijke politiek om zich zogenaamd ‘te beschermen tegen de onderwereld’ die “steeds verder zou optrekken naar de bovenwereld’. Een bestuurlijk systeem dat zich bij nadere beschouwing zelfs crimineler gedraagt dan degenen waar zij hun pijlen op wensen te richten. 

Voormalig ‘mister integer’ Johan Remkes heeft dergelijk doemdenken destijds als proefballonnetje opgelaten. Dat is dan de uiteindelijke motor geworden van dit uiterst stigmatiserende ondermijningsbeleid. Een ‘openbaar’ bestuur dat zichzelf uiteindelijk de machtspositie verwerft van een ‘gedachtenpolitie’.

Ten tijde van deze wederom stigmatiserende ‘aanpassing’ van de eigen bestuurlijke machtspositie heb ik meermaals gewezen op het ongrondwettelijke karakter van de Algemeen Plaatselijke Verordening op dit punt. 

Ongefundeerde uitspraken leiden tot ongefundeerde maatregelen. Doelgroep zijn al die ‘verwarde’ mensen die ‘niets terugdoen voor hun samenleving’. Zij die zwakbegaafde bestuurlijke zieltjes aanspreken met kritische vragen en opmerkingen. Dat vindt uw bestuur erg ‘intimiderend’ en rechtvaardigt het dan ook om iedereen die ons openbaar bestuur tegenwerkt te elimineren?

Met moraal en fatsoen heeft het niets meer van doen. In de behandeling van deze aanpassing in de APV in uw gemeenteraad is vooral gebleken dat dit soort regelgeving moeiteloos wordt doorgedrukt dankzij de onkunde van raadsleden die blijkbaar niet in staat zijn om de algemene politieke context te overzien.   

Welnu. Graag wens ik te melden dat zowel uw gemeente als de firma Domino’s pizza in onze gemeente eenzijdig hebben besloten dat zowel voor de betaling van een pizza als voor het betalen van bepaalde kosten voor gemeentelijke diensten geen contanten meer worden geaccepteerd?

Ik wens u beiden te melden dat hiermee het actieve en wettelijke betalingsverkeer in onze gemeente daadwerkelijk wordt ondermijnd. Ik verzoek uw gemeente dit per direct te herstellen op basis van uw ondermijningsartikel in uw plaatselijke APV. 

Vooralsnog wens ik te vernemen wat uw ondersteuning zal zijn op het moment dat ik mijn pizza bij Domino’s contant wens te betalen en ik deze niet meekrijg? Ik neem dan toch aan dat uw gemeente een agent langs zal zenden om deze ondernemer duidelijk te maken zich aan de wet te houden en mijn contante betaling ook als zodanig uitlegt aan de pizzaboer?

Net zoals onze wetshandhavers uw loketmedewerkers gaan uitleggen dat ook uw gemeente zich aan de wet dient te houden en een contante loketbetaling van uw ingezetenen dient te accepteren. In ieder geval tot wij als samenleving contant geld hebben afgezworen via een publicatie van een aangepaste dan wel nieuwe wet in onze Staatscourant? Dat laatste hoeft niet voor mij omdat ik persoonlijk van mening blijf dat met het afschaffen van contant geld vooral onze vrijheden en privacy in ernstige mate geschonden worden. Uw gemeente is dan ook niet gerechtigd om voorschotjes op uw bestuurlijke wenselijkheid mogelijk te maken. Dat is strafbaar!  

Kortom, staakt uw acties om ons wettelijke contante betalingsverkeer te ondermijnen. Bedien uw samenleving niet met voorschotjes van politieke billenmaatjes die u wensen aan te sturen met dergelijk crimineel gedrag. En probeer te leren welke wereld onder ligt en welke wereld boven? 

Ik heb het dan uiteraard over de kern van onze democratie. 

Tor Narra

7 december 2022Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.