19.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home112Ouderen gedupeerd door nep-politiemensen in Purmerend en omgeving

Ouderen gedupeerd door nep-politiemensen in Purmerend en omgeving

Purmerend – Er is de afgelopen maand in de provincie Noord-Holland een aantal oplichters actief. Zij doen zich voor als politiemensen om zo het vertrouwen te winnen van hun veelal wat oudere slachtoffers. In zeker vier gevallen werden bij een huisbezoek kostbare bezittingen gestolen.

Dat laatste gebeurde in Purmerend, Monnickendam en Landsmeer. Opvallend is dat de signalementen van de daders uiteenlopen. Mede daardoor lijkt het er sterk op dat een georganiseerde bende achter de misleiding en diefstallen zit.

Telefoontjes en huisbezoeken

De reeks misdrijven begon vermoedelijk in Alkmaar, waar begin november een aantal mensen op hun vaste lijn werd gebeld door nep-politiemensen. Er zou veel worden ingebroken in hun wijk, zo was het verhaal, en daarom werd de slachtoffers gevraagd waar ze hun kostbare spullen bewaarden. Een tijdje later werden op deze manier ook oudere mensen benaderd in Heemskerk en Beverwijk.
Waar het eerst bij zulke telefoontjes bleef, werden de daders brutaler toen ze in Purmerend aan de slag gingen en erna in Landsmeer en Monnickendam. Slachtoffers werd op het hart gedrukt dat ze hun kostbaarheden moesten klaarleggen, waarop een huisbezoek volgde. De zogenaamde politiemensen namen de spullen vervolgens mee.

Slachtoffers overrompeld

Uit de verhalen van de gedupeerden komt naar voren dat de daders zich dwingend en zelfs intimiderend opstellen. De slachtoffers werden overrompeld, bang gemaakt en zodanig onder druk gezet dat het ze niet lukte om af te haken.
Heeft u een idee wie achter deze praktijken zou(den) kunnen zitten, meld het alstublieft. Dat mag ook anoniem. Het is niet ondenkbaar dat de bende ook elders in het land probeert toe te slaan, dus wees op uw hoede.

Purmerends slachtoffer in Opsporing Verzocht

Geef uw tip door

Uw informatie met de politie delen kan op onderstaande manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ongelooflijk.
    I am pissed: wat een vreselijk laffe manier om je (oudere) medemens te duperen om zelf je zakken te vullen.
    Ga gewoon aan het echte werk: vacatures genoeg.
    Maar blijf met je grijpgrage tengels van de eigendommen van een ander.

    Sterkte voor de slachtoffers van deze praktijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.3 ° C
21.2 °
17.8 °
70 %
0.5kmh
12 %
wo
19 °
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.