10.6 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
HomePurmerendWat doet dat vliegtuigje toch boven Purmerend? Lees het hier :-)

Wat doet dat vliegtuigje toch boven Purmerend? Lees het hier :-)

In opdracht van SVP wordt vanavond een thermografische infraroodscan van het warmtenet gemaakt met behulp van vliegtuigopnamen. Het vliegtuig zal ongeveer anderhalf tot twee uur, op circa 500 tot 1.000 meter hoogte, boven Purmerend vliegen.

De vlucht vindt plaats na zonsondergang (tot uiterlijk 23:00 uur). Met behulp van de scan zijn de onderhouds- en renovatieactiviteiten van SVP beter te plannen. Warmteverliezen kunnen hiermee sterk gereduceerd worden en storingen voorkomen.

SVP heeft ongeveer 600 km ondergrondse leidingen in haar beheer. Het vliegtuigje, een tweemotorig propeller toestel van het bedrijf Miramap, vliegt een aantal uur over dit Purmerendse warmtenet. Een goed resultaat is alleen mogelijk als het donker is waardoor de invloed van zonnewarmte is uitgesloten. Bovendien moet het droog, helder en koud weer zijn. De vlucht wordt daarom in de winterperiode en in de avonduren of in de vroege ochtend uitgevoerd.

Het geluid van het vliegtuigje kan enig geluidsoverlast geven. De Luchtverkeersleiding Nederland heeft toestemming gegeven voor deze vliegtuigopnamen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.6 ° C
11.8 °
9.4 °
75 %
5.4kmh
100 %
wo
11 °
do
10 °
vr
10 °
za
13 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.