15.2 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
Home112Hennepkwekerij van 25 m² in kruipruimte woning aan de Dijckscampenlaan

Hennepkwekerij van 25 m² in kruipruimte woning aan de Dijckscampenlaan

Purmerend – Op basis van anonieme meldingen heeft de politie op 11 oktober 2022 in een woning aan de Dijckscampenlaan een hennepkwekerij aangetroffen. Deze woning is op 13 december 2022 voor 3 maanden gesloten. De hennepkwekerij was in de kruipruimte van de woning aangelegd.

De kwekers hadden de kruipruimte verder uitgegraven waardoor een ruimte ontstond van bijna 25 vierkante meter. In de hennepkwekerij stonden 184 hennepplanten. Er was sprake van diefstal van water en stroom. Dit leverde gevaar en risico op voor de directe omgeving. De grootte van de kwekerij laat zien dat het gaat om professioneel hennep kweken, wat overlast voor de buurt met zich meebrengt. Vanwege deze omstandigheden wordt de woning voor 3 maanden gesloten. De politie had anonieme meldingen ontvangen over de hennepkwekerij.

Het besluit van burgemeester Van Selm betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor 3 maanden niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Gevaren hennepkwekerij

Het is niet de eerste keer in Purmerend dat een hennepkwekerij wordt aangetroffen in de kruipruimte van een pand. Eerder was daar ook al sprake van op de Stremselstraat in de wijk Purmer-Noord, aan de Impuls op bedrijventerrein Baanstee en aan de Purmerenderweg in de Beemster. “Een hennepkwekerij kan voor groot gevaar zorgen, zoals brandgevaar door oververhitting of kortsluiting. Het risico op een ripdeal, waarbij een kwekerij beroofd wordt, kan zorgen voor een onveilige leefomgeving. In het geval van een hennepkwekerij in een kruipruimte komt daar ook instortingsgevaar bij van de uitgegraven kelder. De grond kan naar binnen gedrukt worden door bijvoorbeeld een vrachtwagen of door het wegspoelen van grond door regen. En in een slecht geventileerde kruipruimte kunnen schimmels en zwammen groeien, wat een gevaar voor de gezondheid kan betekenen. Het vocht kan omhoog trekken en bijvoorbeeld houtrot veroorzaken in een houten vloer.” Burgemeester Ellen van Selm: “Om deze gevaren aan te pakken, is het belangrijk om signalen van een hennepkwekerij aan de gemeente te melden.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.2 ° C
16.1 °
13.9 °
70 %
4.9kmh
79 %
wo
15 °
do
19 °
vr
17 °
za
18 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.